B. Matkevičius: J. Valančiūnas šiandien parodys, ką gali | Diena.lt

B. MATKEVIČIUS: J. VALANČIŪNAS ŠIANDIEN PARODYS, KĄ GALI

Į rytinę treniruotę prieš rungtynes su Belgijos komanda susirinko tik pusė Lietuvos rinktinės krepšininkų. Svarbiausiems rinktinės žaidėjams leista praleisti treniruotę, kadangi dvikova su Belgija šiandien vyks anksčiau nei įprasta – 15.30 val.

Lengvose pratybose nedalyvavo ir viešbutyje pasiilsėti likęs Jonas Valančiūnas. Rinktinės trenerio-skauto Beno Matkevičiaus teigimu, būtent vidurio puolėjui šiandien teks svarbiausias vaidmuo aikštėje.

– Treneri, trumpai apibūdinkite šiandienos varžovę Belgijos rinktinę.

– Laukia tikrai nelengvos rungtynės. Belgai ir pasirengimo etape turėjo gerų mačų, ir čia demonstruoja neblogą krepšinį. Varžovai turi tik vieną tradicinį „centrą“ – Keviną Tumbą, kuris nemeta tritaškių. O šiame pogrupyje „centrams būdinga“, kad jie gerai atakuoja iš toli. Tiesa, gerai iš toli atakuoja visi likę belgų žaidėjai. Patyręs Axelis Hervelle – geras „ketvirtas numeris“, tačiau jį kartais stato į vidurio puolėjo poziciją. Aišku, kad jis mėgins mūsų aukštaūgius ištraukti ant perimetro, atakuoti prasiveržimais.

Svarbų vaidmenį komandoje vaidina Matthew Lojeski, pasižymintis stabiliu metimu. Reikės jam skirti didelį dėmesį. Apskritai, varžovai turi žaidėjų, kurie gali susikurti progas patys, be pagalbos, gerai atakuoja po išsikeitimo. Taigi, vienas prieš vieną mūsų aukštaūgiams ir gynėjams apsiginti bus labai svarbu. Būtų puiku, kad emocijos išliktų tokios kaip vakar. Buvome susitelkę, žaidėm drausmingai, tą drausmę bus svarbu išsaugoti ir žaisti vieningai.

– Kokios mūsų komandos stiprybės rungtynėse su belgais?

– Mūsų stiprybė yra ta, kad turime ūgio pranašumą. J. Valančiūnas šiandien tikrai pataikys geriau nei vakar. Vakar pro šalį jis jau „išmėtė“ viską, ką tik galėjo. Ir manau, jis šiandien tikrai parodys, ką gali. Tą jėgą privalome išnaudoti.

– Šiandien treniruotėje dalyvavo tik nedidelė žaidėjų grupė. Ką nuveikėte?

– Kadangi vakar žaidėme vakare, o šiandien turime ankstyvas rungtynes, tai į areną atvažiavome ne visi. Taip buvome nusprendę iš anksto. Tie, kurie atvyko, padarė lengvą apšilimą, kas norėjo, atliko savo metimus, padirbėjo atlikdami judesius, prasitampė. Buvo lengva treniruotė, visi kiti ilsisi viešbutyje, o netrukus vyksime žiūrėti video.

– Kaip komanda pasveikino vakar gimtadienį šventusį Mantą Kalnietį?

– Su tortu, šiek tiek padainavome. Viskas kaip ir pridera komandoje.

Rytinėje komandos treniruotėje dalyvavo Artūras Milaknis, Mindaugas Kuzminskas, Lukas Lekavičius, Antanas Kavaliauskas, Deividas Gailius, Domantas Sabonis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS