Per FIBA langą į rinktines išvyks 18 LKL krepšininkų | Diena.lt

PER FIBA LANGĄ Į RINKTINES IŠVYKS 18 LKL KREPŠININKŲ

  • 0

Per artėjantį FIBA langą įvairiose rinktinėse iš viso pasirodys 18 krepšininkų iš Lietuvos krepšinio lygos klubų.

Daugiausia žaidėjų į nacionalines komandas išleido Vilniaus „Ryto“ komanda – šešis. Į Lietuvos rinktinę išvyksta gynėjas Margiris Normantas, puolėjai Gytis Radzevičius ir Gytis Masiulis bei vidurio puolėjas Martynas Echodas.

Tuo metu Elvaras Fridrikssonas keliaus į Islandijos nacionalinę komandą, Benedekas Varadi – į Vengrijos.

Alytaus „Wolves“ turi keturis krepšininkus, kurie išvyksta į rinktines. Lietuvos nacionalinėje komandoje žais Regimantas Miniotas ir Europos čempionate dalyvavę Kristupas Žemaitis bei Eigirdas Žukauskas. Tuo metu Marcoso Delia laukia ilgiausia kelionė – į Argentiną.

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ į nacionalines komandas išleis tris krepšininkus. Kristianas Kullamae vyks į Estijos rinktinę, Gyorgy Golomanas – į Vengrijos, Mantas Rubštavičius – Lietuvos.

Dar penkios LKL komandos į rinktines išleis po vieną narį. Lietuvos rinktinę papildys Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkas Deividas Gailius, į Latvijos rinktinę vyks Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ narys Arturs Žagars ir Jonavos „CBet“ atstovas Martinš Laksa, į Ukrainos nacionalinę komandą atvyks Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ atstovas Artiomas Kovalovas, o į Danijos rinktinę – Jonas Zahore iš „Šiaulių“.Tik keturios komandos neturi nė vieno krepšininko, kuris išvyks į rinktinę. Tai – Kauno „Žalgiris“, Prienų „Labas GAS“, „Gargždai“ ir Utenos „Uniclub Casino-Juventus“.

Šią savaitę bus žaidžiamos pasaulio čempionato atrankos ir Europos čempionato kvalifikacijos į atranką rungtynės.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS