„Lietkabelį“ išgyręs A. Juškevičius Panevėžyje sieks susigrąžinti pasitikėjimą savimi | Diena.lt

„LIETKABELĮ“ IŠGYRĘS A. JUŠKEVIČIUS PANEVĖŽYJE SIEKS SUSIGRĄŽINTI PASITIKĖJIMĄ SAVIMI

Po vieno iš asmeniškai prasčiausių sezonų pajėgiausiose Europos nacionalinėse pirmenybėse, Ispanijos lygoje, Adas Juškevičius nusprendė vėl patraukti į gimtąją Lietuvą.

Lietuvos rinktinės treniruočių stovykloje plušantis 28-erių metų gynėjas sekmadienį oficialiai sukirto rankomis su renesansą išgyvenančiu Panevėžio „Lietkabeliu“.

„Lietkabelis“ – stipriai į priekį žengianti organizacija ir komanda. Manau, jau reikėtų ją pradėti rimtai vertinti kaip komandą. Tai nėra ta ekipa, kuri buvo prieš kelerius metus, ką ir parodė praeiti metai. Komanda pasiryžusi kovoti dėl aukštų rezultatų Lietuvoje ir nori rodyti gerą žaidimą Europoje. Vadovai ir organizacija puikiai dirba. Tai – puikus klubas žaisti Lietuvoje.

Šiais metas Europos taurė – stiprus turnyras. Visiems žaidėjams, manau, tai yra tik pliusas žaisti Europos taurėje. Man išvis yra pliusas žaisti daugiau nei vienerias rungtynes per savaitę. Ispanijoje žaidžiau vienerias rungtynes ir būdavo sunkoka. Mano tikslas buvo surasti komandą, su kuria galėčiau žaisti pajėgiame Europos turnyre ir tuo pačiu vietiniame čempionate. „Lietkabelis“ labai atitiko tuos kriterijus, plius aš esu namuose ir viskas labai gerai“, – apsisprendimą komentavo A. Juškevičius.

Kaunietis praėjusį sezoną saulėtoje Ispanijoje kartu su Martynu Gecevičiumi vilkėjo Saragosos „Tecnyconta“ marškinėlius. Jeigu pirmajam lietuviui sėkmingas sezonas buvo vainikuotas geriausio lygos snaiperio apdovanojimu, tuomet antrajam viskas klostėsi kur kas sunkiau.

A. Juškevičius per mačą vidutiniškai rungtyniaudavo po 19 minučių, pelnydavo po 6,4 taško, atkovodavo po 1,4 kamuolio ir atlikdavo po 1,4 rezultatyvaus perdavimo. Paskutinį kartą žemesnius statistinius rodiklius gynėjas demonstravo tik 2009-2010 metų sezone atstovaudamas Kauno „Žalgiriui“.

„Lietkabelis“ mane ima į startinę atakuojančio gynėjo poziciją, kas man suteiks daug žaidimo laiko. Ispanijoje buvo banguotas sezonas, noriu daug žaisti, susigrąžinti pasitikėjimą mano jėgomis. 

Ispanija be konkurencijos yra geriausia vieta žaisti krepšinį dėl lygio, dėl šalies, dėl klimato. Ten tikrai geriausia šalis, iš ten tik geriausi prisiminimai. Tikiuosi, jog man dar teks ten sugrįžti“, – įspūdžiais dalijosi rinktinės kandidatas.

Kartu su kitais geriausiais Lietuvos krepšininkais penktadienį Palangoje susirinkęs A. Juškevičius siekia antrus metus paeiliui būti dvyliktuke, kuriame taip pat dėl vietos atakuojančio gynėjo pozicijoje kovoja Martynas Gecevičius, Artūras Milaknis ir Marius Grigonis.

Paklaustas, kurioje pozicijoje, įžaidėjo ar atakuojančio gynėjo, jį regi rinktinės treneris Dainius Adomaitis, „Lietkabelio“ naujokas teigė apie tai dar nekalbėjęs.

„Konkrečiai apie pozicijas nešnekėjome, bet, manau, treneris mane statys ten, kur reikės pagalbos. Gal antroje, gal reikės pagelbėti pirmoje pozicijoje. Manau, kad laviruosime tose pozicijose. Konkurencija Lietuvos rinktinėje visada yra ir nėra, ką čia spėlioti“, – sakė A. Juškevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS