„Nevėžis“ augina raumenis: sukirto rankomis su S.Buterlevičiumi | Diena.lt

"NEVĖŽIS" AUGINA RAUMENIS: SUKIRTO RANKOMIS SU S.BUTERLEVIČIUMI

  • 0

Kėdainių „Nevėžio“ komanda toliau nemažina apsukų ir renka galingą sudėtį kitam sezonui. Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis ji sudarė vienerių metų sutartį su 24 metų 200 cm ūgio Simu Buterlevičiumi.

„Tai žmogus, kuris yra matęs pačio aukščiausio lygio krepšinį bei žaidęs Eurolygoje. Tuo pačiu tai yra dar pakankamai jaunas žaidėjas, bet kartu ir patyręs. Manau, Simas neturėjo gero šanso atsiskleisti Vilniuje, todėl yra pakankamai motyvuotas apie save priminti tiek „Lietuvos ryto“ klubo vadovams, tiek Lietuvos krepšinio sirgaliams“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ kalbėjo klubo direktorius Karolis Kalvaitis.

Praėjusį sezoną Buterlevičius gynė Vilniaus „Lietuvos ryto“ garbę ir Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) vidutiniškai pelnydavo po 5,2 taško, atkovodavo po 2,4 kamuolio bei atlikdavo po 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

Puolėjo karjera prasidėjo 2005 m. Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos ekipoje.

Po sezono Vilniaus „Sakaluose“ Buterlevičius ketverius metus atstovavo „Lietuvos rytui“, su kuriuo po dusyk laimėjo Lietuvos čempionatą ir LKF taurės varžybas bei kartą triumfavo Europos taurės turnyre.

Per 2011-2012 m. sezoną sostinės klubas krepšininką išsiuntė stažuotis į Prienų „Rūdupio“ komandą, kurioje Buterlevičius demonstravo kol kas geriausius rezultatus.

„Man patinka Simo universalumas. Jis gali žaisti trijose pozicijose bei gynyboje vienu metu keistis su keturiais žaidėjas. Treneris jam numato tikrai labai svarbią rolę mūsų komandos žaidime“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ teigė Kalvaitis.

Po klubinio sezono Buterlevičiui neliko laiko atsikvėpti. Puolėjas stojo į lemiamas Lietuvos studentų krepšinio lygos kovas ir su Mykolo Romerio universiteto komanda iškovojo pirmąją vietą.

Finale vilniečiai 80:74 nugalėjo Lietuvos sporto universiteto studentus iš Kauno. Buterlevičius prie pergalės pridėjo 12 taškų ir atkovojo 8 kamuolius.

Liepos 6 d. Buterlevičius su Lietuvos studentų rinktine išvyko į Kazanėje vykusią Universiadą, kurioje užėmė penktą vietą, o jis vidutiniškai pelnydavo po 8,5 taško.

Kiek anksčiau „Nevėžis“ sudarė kontraktus su aukštaūgiais Valdu Dabkumi ir Povilu Butkevičiumi. Klubas taip pat yra pasiekęs žodinį susitarimą su treneriu Gintaru Leonavičiumi, o komandoje tikrai liks ir Šarūnas Kulevičius.

Nuo praėjusio sezono „Nevėžį“ slegia apie 100 tūkst. litų skola, tačiau Kalvaitis tikina, jog iki rugpjūčio 20 d. visi įsiskolinimai žaidėjams bus padengti.

„Su buvusiais krepšininkais nuolatos yra bendraujama, todėl jie situaciją žino ir supranta. Klubas ties šiuo klausimu dirba daug labiau, nei pasirengimui naujam

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS