Išvykų rekordą perrašę žalgiriečiai triumfavo Milane | Diena.lt

IŠVYKŲ REKORDĄ PERRAŠĘ ŽALGIRIEČIAI TRIUMFAVO MILANE

"Nusipelnėme tokios dvigubos savaitės", - kalbėjo Kazys Maksvytis. Jo treniruojami Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos turnyre pasiekė antrą pergalę per savaitę 66:61patiesdami Milano „EA7 Emporio Armani“ komandą. Tai buvo pirmas kartas Eurolygos istorijoje, kai kauniečiai laimėjo du išvykos mačus tą pačią savaitę.

"Ženklai prieš šią savaitę buvo nekokie, daug visko įvyko mūsų gretose. Bet visos grandys sudirbo puikiai, tad turime rezultatą", - džiaugėsi K.Maksvytis.

„Žalgirio“ taškų sąskaitą Milane dviem prasiveržimais atidarė Ignas Brazdeikis (4:4). Iš jo estafetę perėmė Rolandas Šmitas, rinkęs 8 taškus, tarp kurių įsiterpė ir Kevarriuso Hayeso baudų metimai – 14:6. Vėliau tritaškiais apsikeitė Stefano Tonutas ir Lukas Lekavičius (26:14), bet tada žalgiriečiai daugiau nei 3 minutes strigo puolime – 26:20. Tylą nutraukė į aikštę grįžusio Edgaro Ulanovo tritaškis, o antrąjį kėlinį 8 taškais iš eilės uždarė K.Hayesas – 37:27.

E.Ulanovas po pertraukos smeigė tritaškį, po du taškus įsirašė T.Dimša ir R.Šmitas, o K.Hayesas sumetė du baudų metimus – 46:34. Netrukus "Žalgirio" italas Achille Polonara smeigė tritaškį, netasiliko ir lietuviai – 59:40.

Nors paskutiniame kėlinyje svečiai net šešias minutes nesukrapštė nė taško, o varžovai priartėjo 59:50, jie pergalė neatidavė. K.Hayesas įmetė po puolime atkovoto kamuolio, nelengvu dvitaškiu pasižymėjo E.Ulanovas, bet likus žaisti minutę komandas skyrė penki taškai – 63:58. Tuomet itin sudėtingą tritaškį įmetė E.Ulanovas ir padėjo pergalingą tašką (66:61).

„Žalgiriui“ taškų pelnė: K.Hayesas 16 (7 atk. kam.), E.Ulanovas (8 atk. kam.) ir R.Šmitas po 13, A.Butkevičius 6 (2 per. kam.), L.Lekavičius 5, I.Brazdeikis 4, A.Polonara 3, L.Birutis, T.Dimša ir I.Tayloras po 2.

Milano ekipai daugiausia taškų įmetė B.Baronas 11, D.Hallas 9.

"Tris kėlinius kontroliavome rungtynių eigą, bet sužaidėme blogiausią ketvirtą kėlinį. Varžovai įmetė daugiausia taškų (21), o mes tik septynis. Ėmėme perlaikyti kamuolį, nebuvome tokie agresyvūs gynyboje, nors išvis neturėjome pražangų. Be to, leidome jie rinkti gana pigius taškus. Tai mums vos nekainavo pergalės. Bet gale parodėme, kad esame „Žalgiris“, - sakė K.Maksvytis.

Po šio turo jo auklėtinių sąskaitoje yra jau 11 laimėjimų ir 8 nesėkmės.

GALERIJA

  • Išvykų rekordą perrašę žalgiriečiai triumfavo Milane
  • Išvykų rekordą perrašę žalgiriečiai triumfavo Milane
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

G

O kada jau bus gerai, net kai taip sekasi vistiek jūs nelaimingi?

Kns

O ką Brazdeikis jau pavargo?už tokį kontraktą reiktų daugiau stengtis!

ttt

kada treneriai išmokys žaidėjus ketvirtame ketvirtyje galvoti apie žaidimą o ne apie alų. Griaudu žiūrėti, kai didžiulė persvara virsta apgailėtinai maža persvara. Pergalė yra pergalė, bet ji neteikia pasididžiavimo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS