Švenčiantis „Žalgiris“ turės dairytis naujo vadovo? | Diena.lt

ŠVENČIANTIS „ŽALGIRIS“ TURĖS DAIRYTIS NAUJO VADOVO?

Kauno „Žalgirio“ klubas į savo trofėjų seifą įdėjo dar vieną eksponatą. Susigrąžinta LKL čempionų taurė šių metų lentynoje atsidūrė greta Karaliaus Mindaugo taurės. Vos pasibaigus sezonui kauniečių laukia nauji vasaros iššūkiai.

Vilioja Eurolyga

Paulius Motiejūnas drauge su žalgiriečiais sekmadienį užsimovė aukso žiedą, o jau šią savaitę gali atsisveikinti su Kauno klubu. 42 metų kaunietis laikomas pagrindiniu pretendentu tapti Eurolygos generaliniu direktoriumi. Šiandien Eurolygos akcininkai susirinkime turėtų spręsti, ar P. Motiejūno kandidatūra tinkamiausia eiti lygos vadovo pareigas.

Jei atsakymas būtų teigiamas, ilgametis „Žalgirio“ vadovas privalės visiškai atsiriboti tiek nuo tiesioginės klubo veiklos, tiek parduoti akcijas. Pats pretendentas neslepia, kad jį domina galimybė vadovauti stipriausiai Europos krepšinio lygai.

Tiesa, kauniečio teigimu, ar jis priims naują karjeros iššūkį, galutinai paaiškės iki birželio pabaigos arba iki vasaros pabaigos. Naujo vedlio Eurolygai prireikė, kai iš posto pasitraukė generalinis direktorius Marshallas Glickmanas. Labiau reprezentacines Eurolygos prezidento pareigas iki šiol eina legendinis Serbijos krepšininkas Dejanas Bodiroga.

Skolos nepaskandino

P. Motiejūnas „Žalgirio“ generaliniu direktoriumi tapo 2008-aisiais, būdamas vos 27-erių. Finansinės krizės krečiamą klubą perėmus Vladimirui Romanovui, P. Motiejūnas perėjo į Lietuvos krepšinio federaciją, kurioje ėjo generalinio sekretoriaus pareigas.

Po V. Romanovo eros „Žalgirio“ vadovui teko tvarkytis su pabėgusio verslininko paliktomis milžiniškomis skolomis, siekusiomis apie 13 mln. eurų.

Vėliau jis grįžo į „Žalgirio“ klubą. Po V. Romanovo eros „Žalgirio“ vadovui teko tvarkytis su pabėgusio verslininko paliktomis milžiniškomis skolomis, siekusiomis apie 13 mln. eurų. Kauno klubui rimtai grėsė bankrotas.

Vis dėlto kauniečiai sugebėjo ne tik išgyventi, bet ir pratęsti triumfo LKL čempionate seriją iki 11-os sezonų iš eilės, o šiemet susigrąžino pernai prarastus titulus. Be to, vadovaujant P. Motiejūnui „Žalgiris“ iškovojo Eurolygos bronzą ir ne kartą pateko tarp aštuonių stipriausių Senojo žemyno klubų.

Amerikietiški kalneliai

Dvejonę, ar liks Kaune, po sezono sprendžia ir Isaiah Tayloras. Praėjusią savaitę 28-erių amerikietis ne tik pasipuošė aukso žiedu, bet ir atsiėmė individualų trofėjų – „Betsafe-LKL“ finalo serijos MVP apdovanojimą.

I. Tayloras su „Žalgiris TV“ pasidalijo mintimis apie atkaklią finalo seriją ir visą sezoną, jam tapusiu tikrais amerikietiškais kalneliais.

„Jaučiuosi puikiai. Visada puiku žinoti, kad esi čempionas. Tai svarbiausia. Turi žingsnis po žingsnio sunkiai dirbti, kad taptum čempionu. Manau, mes aikštėje įrodėme, kad esame nepalaužiami, atkaklūs“, – aiškino LKL finalo serijoje vidutiniškai po 17 taškų rinkdavęs legionierius.

Prie „Žalgirio“ sausio mėnesį prisijungęs įžaidėjas atvyko užimti traumuoto Keenano Evanso vietą. Gynėjas iškart tapo svarbia sudėties dalimi, tačiau jį ne sykį stabdė traumos.

„Per tuos kelis mėnesius Kaune du ar tris kartus buvau patyręs traumą. Sudėjus visą laiką negalėjau žaisti beveik mėnesį. Buvo nelengva atrasti ritmą. Mintis, kad kažkur tunelio pabaigoje yra čempionų trofėjus, padėjo viską atlaikyti“, – prisiminė I. Tayloras.

Perspektyvos: itin sėkmingai sezoną užbaigęs I. Tayloras gali tikėtis kur kas didesnės sutarties, nei turėjo „Žalgirio“ klube./ T. Biliūno / BNS nuotr. 

Nusimetė naštą

Eurolygoje „Žalgiriui“ į TOP-8 etapą patekti padėjęs krepšininkas greitai suprato ir vietinės lygos titulo reikšmę. I. Tayloro teigimu, šiemet iškovoti titulą buvo svarbu, ypač žinant, koks nesėkmingas buvo pernykštis sezonas tiek Eurolygoje, tiek LKL čempionate.

„Po šio sėkmingo sezono Eurolygoje sirgaliai tikriausiai manė, kad mes labai greitai sutvarkysime visus reikalus vietiniame čempionate. Suprantu, kad LKL titulas labai svarbus klubo sirgaliams. Todėl džiugu, kad jį susigrąžinome“, – kalbėjo I. Tayloras.

Finalo serijoje amerikiečiui nepavyko baudų metimais nulemti ketvirtųjų serijos rungtynių Vilniuje baigties, tačiau 32 jo taškai neleido suabejoti lyderyste ir pajėgumu lemiamoje akistatoje. Krepšininkas tikino gana greitai atsikratęs psichologinio spaudimo po nesėkme pasibaigusio ketvirtojo mačo sostinėje.

„Kai Vilniuje pramečiau abi baudas, atsakomybė krito ant mano pečių. Rungtynės galėjo baigtis ir kitaip, jeigu būčiau pataikęs bent vieną baudos metimą. Kai buvau jaunesnis, būčiau apie tai galvojęs nenustodamas. Dabar, vos pasibaigus rungtynėms, stengiausi pamiršti tą epizodą, – dėstė pašnekovas. – Kai važiavau į „Žalgirio“ areną žaisti lemiamo penktojo mačo, mačiau tą didžiulę žalios ir baltos spalvų aistruolių jūrą. Tai mane iškart motyvavo. Žinojau, kad turime pabaigti darbą.“

Titulas ir dukra

Kitam „Žalgirio“ amerikiečiui Tyleriui Cavanaugh LKL čempiono titulas padėjo praskaidrinti itin sunkų sezoną. Dėl nugaros traumos daugiau nei keturis mėnesius negalėjęs žaisti aukštaūgis į rikiuotę grįžo tik baigiantis sezonui.

„Kaune praleidau ilgus dvejus metus. Esu laimingas, kad galėjau būti aikštėje ir iškelti trofėjų su komandos draugais, – tikino T.Cavanaugh. – Sezonas buvo labai sunkus, kupinas iššūkių ir asmeninių atradimų. Man tai buvo pirma rimta trauma karjeroje, pirmoji operacija. Nežinojau, ar grįšiu į aikštę šį sezoną. Didžiuojuosi, kad atlaikiau iššūkius ir sezoną užbaigiau pergalingai.“

Šių metų „Betsafe-LKL“ atkrintamosiose varžybose T. Cavanaugh žaisti grįžo pusfinalio serijoje su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“. Puolėjas per paskutines dvejas serijos rungtynes rinko po 14 taškų ir atkovojo po 2,5 kamuolio. Finale su Vilniaus „Rytu“ legionierius dvejose rungtynėse pelnė dviženklį taškų skaičių.

„Man reiškė labai daug, kad LKL atkrintamosiose jau galėjau būti kartu su komanda ir sirgaliais. Man ir žmonai Kaunas yra labai svarbus – čia šiemet gimė mūsų dukrelė Josephine. Esu labai laimingas dėl visų čia nutikusių dalykų. Iškovotas titulas – taip pat buvo labai ypatingas įvykis“, – tikino T. Cavanaugh.

Vasarą paaiškės amerikiečio ateitis klube. Kaip teigė pats T. Cavanaugh, abi pusės jau derina galimas sutarties pratęsimo sąlygas.

„Viskas priklauso nuo mano agento ir Pauliaus Jankūno („Žalgirio“ klubo sporto direktoriaus). Jie kalbėsis ir matysime situaciją. Aš tikrai nežinau, kaip viskas susiklostys. Jeigu turėsiu galimybę čia žaisti dar vieną sezoną, bus nuostabu. Jeigu ne, džiaugsiuosi, kad viskas baigėsi aukšta nata“, – pabrėžė krepšininkas.

GALERIJA

  • Švenčiantis „Žalgiris“ turės dairytis naujo vadovo?
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

švinius

Kalnieti vykite iš futbolo, nes klauso ssr naftalinu uošvio, kaip 20metų žlugdyti futbola

draugelis

varykit lauk ta nupeneta parsa treneri sudvyti Baisus niekalas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS