Žalgiriečių rūpestis – sustabdyti rekordininką | Diena.lt

ŽALGIRIEČIŲ RŪPESTIS – SUSTABDYTI REKORDININKĄ

Eurolygos debesis siekianti viršukalnė, į kurią reikia įkopti. Taip Andrea Trinchieri apibūdino Kauno „Žalgirio“ varžovą iš Monako, kurį šį vakarą privaloma įveikti. Nėra abejonių: du paskutiniai sezono žingsniai Lietuvos čempionams bus patys sunkiausi.

Žalgiriečiai, tarsi patyrę buriuotojai, gaudantys palankų vėją, bando atlikti manevrą, kuris dar prieš mėnesį atrodė neįmanomas.

Trijų laimėjimų prarają, skyrusią nuo Eurolygos įkrintamųjų varžybų, Lietuvos čempionai pavertė vos vienos pergalės atsilikimu.

Vis dėlto Monako „Gaston Medecin“ arena – ne pati palankiausia vieta bet kuriam varžovui. Senutėlėje, vos 5 tūkst. sirgalių talpinančioje salėje šį sezoną krito ne vienas Eurolygos grandas.

Sašos Obradovičiaus auklėtinių užimama trečioji vieta daug pasako apie jų pajėgumą. Tai supranta ir A. Trinchieri trenerių štabas, ir patys krepšininkai.

„Žinome, kad jau kurį laiką esame prispausti prie sienos. Neturime, kur trauktis. Mums kito kelio ir nėra, – sakė puolėjas Arnas Butkevičius. - „Monaco“ mėgsta greitą ir laisvą žaidimą. Pirmas mūsų darbas – pradėti rungtynes agresyviai ir kontroliuoti varžovą savo energija, neleisti jiems nieko gauti lengvai.“

„Monako komanda – labai talentinga, bet aš noriu žiūrėti pozityviai. Prieš kelis mėnesius tikėjome, kad esame vis dar gyvi ir sugebėjome išlaikyti intrigą iki paskutinių savaičių. Tai didelis pasiekimas. Turime būti geri puldami, gindamiesi, išlaikyti fiziškumą, šaltą galvą. Tai, kas vyko pastaruosius du mėnesius, mums turi būti atrama“, – antrino ir A. Trinchieri.

Populiarus: D. Motiejūnas nestokoja „Monaco“ sirgalių dėmesio. / asmonaco.basketball nuotr.

– Treneri, ar jūs skaičiuojate visus įmanomus scenarijus, kaip įšokti į įkrintamųjų varžybų traukinį?

– Nieko nežinau apie šiuos procentus ir man nerūpi. 1 proc.? 0,1 proc.? Tai vis tiek daugiau negu nieko. Mano komanda parodė, kad nori kautis ir rodyti gerą krepšinį. Skaičiai ir statistika yra kažkam kitam. Visai nesvarbu, ar aš mėgstu skaičiuoti, ar nemėgstu. Esmė, ar aš tą praeities statistiką galiu pakeisti? Nenoriu švaistyti energijos tam, ko negaliu kontroliuoti.

– Kaip „Žalgiris“ ruošėsi rungtynėms su talentinga puolimo komanda?

– Einu į bažnyčią ir uždegu žvakučių. Tai pagrindinis pasirengimas, kai žaidi su tokiu varžovu. Akivaizdu, kad kiekvienas sprendimas aikštėje turės padarinių. Jeigu sutelksime kariuomenę, kad stabdytume vieną žaidėją, atsiras kitų, kurie gali būti pavojingi. Turime paruošti subalansuotą rungtynių planą.

– Neabejotinas „Monaco“ lyderis – Mike’as Jamesas, renkantis beveik po 20 taškų. Neseniai ALBA ekipai pavyko jį pristabdyti (pataikė vos 30 proc. metimų) naudojant originalią gynybos sistemą. Ar analizavote vokiečių taktiką?

– M. Jamesas pasakė, kad tai nebuvo smagu, bet jie laimėjo rungtynes. Nemanau, kad viena sistema gali sustabdyti tokį universalų krepšininką. Jam gali nesisekti vieną vakarą, bet tada susiduri su kitais „Monaco“ ginklais, tarp jų ir Donatu Motiejūnu. Tai yra finalininkų ketverto komanda, sukaupusi maksimaliai daug talento. M. Jamesas – deimantas, bet Elie Okobo gali pelnyti 20 taškų, Jordanas Loydas gali įmesti 25–30 taškų.

Jeigu sutelksime kariuomenę, kad stabdytume vieną žaidėją, atsiras kitų, irgi pavojingų.

– M. Jamesas neseniai tapo rezultatyviausiu visų laikų Eurolygos žaidėju. Ar, jūsų nuomone, amerikiečiui iki geriausio istorijoje Eurolygos žaidėjo vardo trūksta tik šio turnyro čempiono titulo?

– Mano nuomone, įgūdžių paketas, kurį turi M. Jamesas, šiuo metu yra geriausias lygoje. Ar pirmas istorijoje, ar antras, ar trečias, tai jau labai subjektyvu. Žinau, ką jis sugeba aikštėje. Man jis – geriausias. Titulai yra svarbūs, bet tai nekeičia to, koks geras jis yra. Yra gausybė NBA šlovės muziejaus narių, kurie niekada nelaimėjo čempionų žiedo. Ar dėl to jie yra neverti pripažinimo? Titulai nekalba apie žaidėjų meistriškumą, jie kalba apie komandų, organizacijų lygį.

– Kokia Rolando Šmito savijauta?

– Jis stipriai pasisukęs čiurną, bet bando įveikti skausmus. Kol kas nežinau, ar Rolandas žais. Tai bus rungtynių dienos sprendimas. Be to, jis iškritęs iš varžybų ritmo.


Turnyro lentelė

1. „Real“  26  6  +245

2. „Panathinaikos“  21  11  +156

3. „Monaco“  21  11  +92

4. „Barcelona“  21  11  +121

5. „Fenerbahce“  20  12  +137

6. „Olympiakos“  20  12  +114

7. „Maccabi“  19  13  +27

8. „Virtus“  17  15  -57

9. „Baskonia“  16  16  -26

10. „Anadolu Efes“  15  17  -31

11. „Žalgiris“  14  18  +7

12. „Emporio Armani“  14  18  +5

13. „Partizan“  14  18  -44

14. „Valencia“  14  18  -54

15. „Bayern“  13  19  -109

16. „Crvena zvezda“  11  21  -4

17. ASVEL  7  25  -246

18. ALBA  5  27  -333

GALERIJA

  • Žalgiriečių rūpestis – sustabdyti rekordininką
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pandos

zaliai baltos neturi jokiu sansu ,vos juda aiksteleje ,o tai rodo jog nebus pergales .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS