Klaipėdoje koronavirusu susirgo socialinio darbuotojo padėjėjas | Diena.lt

KLAIPĖDOJE KORONAVIRUSU SUSIRGO SOCIALINIO DARBUOTOJO PADĖJĖJAS

Klaipėdoje, viešojoje įstaigoje „Ori senatvė“, koronavirusu susirgo socialinio darbuotojo padėjėjas, teikęs paslaugas namuose. Nustatytas vienas sąlytį turėjęs darbuotojas ir keturi pacientai.

„Situacija „Klaipėdos hospise“ yra nepakitusi. Klaipėdoje, (įstaigoje – ELTA) „Ori senatvė“ susirgo socialinio darbuotojo padėjėjas. Buvo nustatyta, kad paliatyvios pagalbos paslaugos teikiamos pacientų namuose. Identifikuotas vienas sąlytį turėjęs darbuotojas ir 4 pacientai, kurių namuose buvo teikiamos paslaugos. Vienas pacientas hospitalizuotas KUL, trijų pacientų ištyrimas organizuojamas“, – antradienio popietę spaudos konferencijoje kalbėjo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Visų „Senevitos“ pacientų koronaviruso tyrimų rezutatai – neigiami

G. Megelinskienė antradienį pateikė daugiau informacijos apie naujausią koronaviruso atvejų statistiką šalyje.

„Hospitalizuota 117 asmenų, reanimacijoje – 15, ventiliuojami – 9, su deguonies kaukėmis – 23 asmenys“, – antradienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje informavo G. Megelinskienė.

Jos teigimu, paskutinę parą nustatyti 5 COVID-19 infekcijos atvejai: Molėtuose, Šilutės rajone ir 3 atvejai Vilniuje – Nemenčinėje įsikūrusios ir koronaviruso židiniu tapusios įmonės „Vilnika darbuotojui, Kabiškių miestelio gyventojui bei Antanavilių pensionato gyventojui.

„Džiugi žinia, kad „Senevitoje“ ištyrus 37 pacientus buvo nustatyta, kad visų laboratorinių tyrimų rezultatai yra neigiami. Pacientai šiuo metu neserga. 8 darbuotojai yra izoliacijoje, sąlytį turėjusių darbuotojų yra 36. Rytoj pakartotinai bus tiriami „Senevita“ darbuotojai“, – patikino G. Megelinskienė.

Kalbėdama apie Antanavilių pensionatą, NVSC specialistė pateikė daugiau informacijos.

„Iš viso yra susirgę 2 darbuotojai – slaugytojo padėjėjai. Taip pat vakar, apie 23 val., iš Santaros klinikų gauta informacija apie vieną (pensionato – ELTA) gyventoją, kuris buvo hospitalizuotas Santaros klinikose, prieš tai greitosios medicininės pagalbos automobiliu buvo išvežtas į kitą ligoninę dėl traumos, jam buvo atliktas tyrimas dėl COVID-19 ir išaiškinta, kad jo tyrimo rezultatas buvo teigiamas. Tada jis buvo parvežtas į Santaros klinikas ir šiuo metu gydomas Infekcinių ligų centre, nors asmeniui konkretūs simptomai nepasireiškė. Antanavilių pensionate sąlyti turėjo 90 pacientų ir 8 darbuotojai, kurie yra izoliuoti“, – situaciją Antanavilių pensionate apibendrino G. Megelinskienė.

Galiausiai specialistė informavo, kad naujausias mirties atvejis yra sietinas su COVID-19 infekcijos židiniu Marijampolės ligoninėje, nes miręs Vilkaviškio rajono gyventojas prieš tai buvo gydomas minėtoje įstaigoje. Pacientas, kaip informavo G. Megelinskienė, priklausė rizikos grupei dėl amžiaus ir gretutinių ligų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Na va

dar vienas patvirtinimas kad Koronas eina per labjausiai socialiai neapgintus asmenis, t.y. per visuomenės silpniausius

SUSIJUSIOS NAUJIENOS