Analizė: trečdalis vartojimo kreditų gavėjų lošia | Diena.lt

ANALIZĖ: TREČDALIS VARTOJIMO KREDITŲ GAVĖJŲ LOŠIA

  • 5

33 proc. vartojimo kredito gavėjų bent vieną kartą per mėnesį lošia azartinius žaidimus, o 14 proc. jų jau turi reikalų su antstoliais ar skolų išieškotojais, rodo duomenų analitikos bendrovės „Scorify“ atlikta vartojimo kreditų gavėjų nuasmenintų banko pavedimų išrašų analizė.

Analizės duomenimis, 80 proc. lošiančių žmonių vidutiniškai įvykdo iki 30 banko pavedimų lošimų bendrovėms per mėnesį, 40 proc. lošėjų azartiniams žaidimams išleidžia daugiau nei 500 eurų per mėnesį, o 25 proc. neturi pajamų iš darbo santykių.

„Trys iš keturių lošiančių asmenų jau turi finansinių įsipareigojimų, o likusieji buvo užpildę paraišką paskolai gauti. Lošiančius asmenis vertiname kaip aukštos rizikos, nes matome tendenciją, kad jie susiduria su sunkumais grąžindami paskolas“, – situaciją komentuoja „Scorify“ duomenų mokslininkas Robertas Tarasevič

Lošiančius asmenis vertiname kaip aukštos rizikos, nes matome tendenciją, kad jie susiduria su sunkumais grąžindami paskolas.

20 proc. lošėjų azartinių žaidimų bendrovėms pinigus perveda daugiau nei 30 kartų per mėnesį, o net 39 proc. gyventojų pralošia 2 ir daugiau kartų didesnes sumas nei gauna pajamų iš darbo santykių.

Vidutinės gyventojų lošimų išlaidos per mėnesį siekia 600 Eur, tačiau mediana – 84 Eur, o ženklus skirtumas tarp vidutinės pralošiamos sumos ir medianos išryškina dalies asmenų pralošiamas dideles sumas.

„Kreditoriai turėtų įdėmiau pasižiūrėti į kredito gavėjų situaciją – matome, kad gyventojai ne tik pralošia daugiau nei uždirba, bet taip pat azartiniams lošimams išleidžia pasiskolintas lėšas. Duomenys rodo ir nemažai privačių pavedimų, tad skolinamasi ir iš privačių asmenų, o taip pat, tikėtina, azartiniuose lošimuose dalyvauja ir nemaža dalis nelegalių pajamų“, – sako R. Tarasevič.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Senukas

Siaub noras chaliavos valdo

kaltas lošėjas iš Australijos- G U O G A , kuris

išplėtojo šį "verslą" Lietuvoje

Kažin

ar kas nors kontroliuoja loterijų ir kitų lošimų pelnus, ar jie tikrai tinkamai apmokestinti. Prieškario Lietuvoje irgi visko buvo- Kaune buvo paskelbta loterija- laimėjimas dviratis(tų laikų kainomis tai keli šimtai litų). Susiorganizavo grupė vyrų ir nupirko visus loterijos bilietus ir pasirodė, kad dviratis nelaimėtas, iškvietė policiją ir be jokių teismų(kaip šiuolaikinėje Lietuvoje) dviratis buvo atiduotas piliečiams parduoti ir pasidalinti pinigus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS