Dauguma Lietuvos gyventojų baiminasi dėl savo finansinio saugumo | Diena.lt

DAUGUMA LIETUVOS GYVENTOJŲ BAIMINASI DĖL SAVO FINANSINIO SAUGUMO

  • 0

Dauguma Lietuvos gyventojų baiminasi dėl savo finansinio saugumo - 69 proc. gyventojų pripažįsta, kad nelaimingas atsitikimas, dėl kurio jie netektų pajamų šaltinio, sukeltų problemų artimiesiems, rodo Lietuvos gyvybės draudimo įmonių asociacijos užsakymu atlikta apklausa.

Labiausiai apklaustieji baiminasi pakliūti į eismo įvykį (66 proc.) arba susirgti neišgydoma liga (51 proc.).

Asociacijos prezidentas Artūras Bakšinskas teigia, kad iš tų namų ūkių, kurie apskritai kaupia santaupas, pakankamą rezervą yra sukaupę vos 11 procentų.

"Tik 11 proc. santaupų turinčių namų ūkių turi sukaupę pakankamą finansinį rezervą. Pagal nerašytą taisyklę turi gyventojas turėti nuo 3 iki 6 mėnesių pajamų dydžių sumą. Taigi, iš tikrųjų nedidelis procentas turi užsitikrinęs pakankamą finansinį rezervą", - antradienį spaudos konferencijoje teigė A.Bakšinskas.

Pasak jo, 37 proc. gyventojų apskritai nesiruošia taupyti artimiausią pusmetį.

Asociacijos vadovas aiškino, kad apie tai, kokį poveikį sukeltų jų nedarbingumas artimiesiems, susimąstė 59 proc. apklaustųjų, o likę niekada apie tai negalvojo.

Pasak ISM konsultanto, psichologo Arvydo Būtos, Lietuvos gyventojai daugiausiai rūpinasi turtu, o savo ir artimųjų sveikata nesirūpina.

"Gyventojų, disponuojančių laisvais pinigais padaugėjo nuo 45 proc. iki 57,4 proc. (... ) Dauguma jų - 47 proc. - tuos laisvus pinigus investuoja į būsto remontą ir baldus, 46 proc. skiria garderobo atnaujinimui", - antradienį spaudos konferencijoje sakė A.Būta.

Asociacijos užsakymų apklausą šių metų sausio 17-26 dienomis

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS