Finansų ministrė žada ieškoti papildomų pinigų keliams | Diena.lt

FINANSŲ MINISTRĖ ŽADA IEŠKOTI PAPILDOMŲ PINIGŲ KELIAMS

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas siūlo Vyriausybei įvertinti galimybę 2024 metų valstybės biudžete numatyti papildomų lėšų Kelių priežiūros ir plėtros programai ir didesniam neformaliojo vaikų švietimo krepšeliui. 

Finansų ministrė Gintarė Skaistė sako, kad Vyriausybė ieškos būdų keliams skirti daugiau lėšų – pasak jos, bus svarstoma, iš kurios mažesnio prioriteto srities būtų galima atimti lėšų ir skirti jas keliams.

„Vyriausybė pasistengs atsižvelgti į visas pastabas (...) ir skirti papildomą dėmesį kelių finansavimui“, – komitete teigė ministrė.

„Pažiūrėsime, kas yra mažiau prioritetas, nes Vyriausybė savo prioritetus yra sudėliojusi, bet pasistengsime pasižiūrėti, kas gali tapti mažesniu prioritetu tam, kad būtų galima įgyvendinti šiuos pasiūlymus“, – pridūrė G. Skaistė.

Pažiūrėsime, kas yra mažiau prioritetas, nes Vyriausybė savo prioritetus yra sudėliojusi (...)

 

Sprendimą komitetas priėmė trečiadienį atsižvelgęs į Seimo komitetų ir parlamentarų prioritetinius pasiūlymus. Už buvo septyni komiteto nariai iš valdančiųjų, o prieš – penki opozicijos atstovai.

Komitetas trečiadienį dar kartą įvertino 2024 metų valstybės biudžeto projektą bei parlamentarų, komitetų ir komisijų siūlymus jame numatyti papildomų lėšų įvairioms sritims.   

Septyniais balsais už komitetas nepritarė Ekonomikos komiteto siūlymui keliams papildomai rasti 217 mln. eurų.

Tačiau komitetas pasiūlė Vyriausybei įvertinti ir tuos siūlymus, kuriems jis nepritarė.

„Jeigu šaltinis nėra tinkamai įvardintas, kaip reikalauja Seimo statutas, (...) gal Vyriausybė gali rasti tinkamą“, – sakė komiteto vadovas Mindaugas Lingė.

Anot G. Skaistės, 2024 metais iš vinječių papildomai ketina surinkti 59 mln. eurų, o 2025 metais – 89 mln. eurų.

Tuo metu „laisvietis“ Vytautas Mitalas teigė, kad iš degalų akcizų kitais metais būtų galima papildomai surinkti 110-113 mln. eurų.

Biudžeto ir finansų komitetas valstybės biudžeto projektą svarstė antrą kartą, nes „darbiečių“ siūlymu Seimas antradienį nepradėjo biudžeto projekto pirmojo svarstymo – Andrius Mazuronis pareiškė, kad komitetas, vertindamas kitų komitetų išvadas, pažeidė Seimo statutą, reikalaujantį apsvarstyti visus siūlymus ir priimti dėl jų sprendimus, o ne urmu perduoti vertinti Vyriausybei.

G. Skaistės teigimu, patikslintą biudžeto projektą Vyriausybė Seimui pateiks kitą savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

mažiau

vokit, žydams ir kitiems darmajiedams dalikit ir i Ukraina kimškit tada atsiras viskam kam reik

SUSIJUSIOS NAUJIENOS