Indonezijoje pristatytas Lietuvos verslo potencialas | Diena.lt

INDONEZIJOJE PRISTATYTAS LIETUVOS VERSLO POTENCIALAS

  • 0

Pirmojo oficialaus Lietuvos užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus vizito Indonezijoje metu prekybos ir pramonės rūmuose surengtas Indonezijos ir Lietuvos verslo forumas.

Indonezijos verslo atstovams Lietuvos pareigūnai bei verslo atstovai pristatė ekonominių santykių plėtros galimybes, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

„Šis vizitas – puiki proga ne tik užmegzti naujus kontaktus, bet ‎ir padėti tam Lietuvos verslui, kuris jau turi savo nišinius produktus šioje 250 milijonų gyventojų turinčioje rinkoje“, – teigė L.Linkevičius.

Ministras akcentavo, kad Lietuvos verslas ieško naujų rinkų aukštos kokybės pieno ir mėsos produktams. Anot jo, kai kurios Lietuvos įmonės jau sėkmingai eksportavo pieno produktų į Indoneziją ir kvietė šios šalies maisto importuotojų atstovus aktyviau domėtis importu iš Lietuvos.

Renginio metu taip pat pristatyti Lietuvos gyvybės mokslų pasiekimai, Indonezijos verslo ir mokslo atstovai pakviesti į rugsėjį vyksiantį jau trečiąjį gyvybės mokslų forumą „Life Sciences Baltics“. Daug dėmesio skirta transporto ir energetikos sektoriaus potencialui, aptartos Lietuvos inžinerinės pramonės ir investicijų galimybės Indonezijoje, teigiama pranešime.

Verslo forume dalyvavę Lietuvos verslo atstovai pristatė savo planuojamus ar jau vystomus saulės baterijų modulių, energetinio efektyvumo, aviacijos projektus Indonezijoje.

Vizito metu ministras ir verslo atstovai taip pat susitiko su Indonezijos prekybos, transporto ministrais, energetikos viceministru, Džakartos gubernatoriumi, kuriems pristatyti Lietuvos verslo projektai Indonezijoje, jų potencialas ir nauda.

Susitikimų su Indonezijos pareigūnais metu ministras taip pat prašė paspartinti Indonezijos šiuo metu nagrinėjamą Lietuvos prašymą leisti į Indoneziją eksportuoti jautienos gaminius.

„Šių leidimų esame paprašę dar 2012 metais, todėl tikiuosi, kad Indonezijos kolegos iš naujo atkreips dėmesį į šiuos pakartotinus mūsų prašymus“, – sakė L.Linkevičius.

Pasak URM, šiuo metu Lietuvos ir Indonezijos prekybos apyvarta nėra didelė – 19,7 mln. eurų, tačiau kai kurios Lietuvos įmonės tiekia gaminių elementus kitų ES šalių eksportuotojams į Indoneziją, todėl tikėtina, kad reali prekybos apyvarta didesnė. ES ir Indonezijos prekybos apyvarta 2014 metais buvo 23,9 mlrd. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS