A. Izgorodinas: šalies gyventojų srautas į biurus pasiekė didžiausią lygį nuo 2021 metų pradžios | Diena.lt

A. IZGORODINAS: ŠALIES GYVENTOJŲ SRAUTAS Į BIURUS PASIEKĖ DIDŽIAUSIĄ LYGĮ NUO 2021 METŲ PRADŽIOS

Lietuvos gyventojų srautas į biurus pasiekė didžiausią lygį nuo metų pradžios, remdamasis naujausia „Google“ statistika apie gyventojų mobilumą teigia ekonomistas Aleksandras Izgorodinas.

„Lietuvos gyventojų srautas į biurus 2021 metų pradžioje buvo 47,3 proc. mažesnis nei baziniu laikotarpiu (2020 metų sausio 3–vasario 6 dienomis ), tuo tarpu gegužės trečią savaitę – tik 12 proc. mažesnis nei baziniu laikotarpiu“, – komentuoja A. Izgorodinas.

Pasak ekonomisto, tikėtina, kad gyventojų srauto į biurus augimas yra susijęs su darbo nuotoliniu režimu nuovargiu, išaugusiu socializavimo poreikiu, taip pat – su akivaizdžiu gyventojų vakcinavimo progresu Lietuvoje.

„Pavyzdžiui, „Our world in data“ tinklapio duomenys rodo, kad gegužės 19 dieną bent viena Covid–19 vakcinos doze Lietuvoje jau buvo paskiepyta 33 proc. Lietuvos populiacijos, tuo tarpu kovo 19 dieną šio rodiklio reikšmė siekė tik 10 proc.“, – teigia ekonomistas.

Jo teigimu, spartus Lietuvos gyventojų srauto į biurus atsigavimas rodo, kad visuotinis darbas iš namų Lietuvoje tikriausiai neprigis – augant gyventojų vakcinavimo tempams ir slopstant pandemijai, didelė gyventojų dalis sugrįš prie įprastinio darbo biuruose.

„Tam tikra gyventojų dalis kombinuos darbą iš namų ir darbą biure. Tačiau labai nedidelė gyventojų dalis persikels dirbti tik iš namų“, – tikina A. Izgorodinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS