Kaimo reikalų komitetas Briuselyje su EK nariu tarsis dėl daugiamečių pievų | Diena.lt

KAIMO REIKALŲ KOMITETAS BRIUSELYJE SU EK NARIU TARSIS DĖL DAUGIAMEČIŲ PIEVŲ

  • 2

Seimo Kaimo reikalų komiteto nariai ketvirtadienį vyksta į Briuselį, kur su Europos Komisijos (EK) nariu Januszu Wojciechowskiu (Janušu Voicechovskiu), atsakingu už žemės ūkį ir kaimo plėtrą, aptars  daugiamečių pievų atkūrimo klausimus.

Susitikimas rengiamas komiteto iniciatyva reaguojant į žemdirbių keltas problemas, ypač dėl daugiamečių pievų atkūrimo, pranešė komiteto biuras.

Anot jo, be to, numatoma aptarti Europos Sąjungos bendros žemės ūkio politikos prioritetus po 2027 metų, tiesioginių išmokų suvienodinimo klausimus.

„Komitetą domina komisaro pozicija dėl pieno kainų reguliavimo, paramos galimybės įsigyjant veislinius gyvulius. Komiteto nariai su J. Wojciechowskiu ketina aptarti Rusijos karo Ukrainoje padarinius žemės ūkio sektoriui, ekologinio ūkininkavimo klausimus“, – skelbiama pranešime.

Be to, parlamentarai domėsis ES Gamtos atkūrimo reglamento perspektyva: kokie numatomi įsipareigojimai valstybėms narėms ir pareigos ūkininkams.

Su eurokomisaru anksčiau sausį buvo susitikęs žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas. Jis teigė išgirdęs pažadą padėti spręsti pievų atkūrimo problemą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

aš ne prie ko

Nevarykite taip ant to Navico, kažkas pridarė, o kaip ir šitiems"žygeiviams" seksis ką pakeisti, matysime. Žinoma, kai visi vieningai aiškins, lankysis, prašis, reikalaus, kažką turės ir ES "galvos" daryti, kai ir fliukai su francais ir bulgarkėm šakojasi....

d

Turėtų išlysti Navicko melagystės

SUSIJUSIOS NAUJIENOS