K. Trečiokas: A. Petkus į viceministrus negrįš | Diena.lt

K. TREČIOKAS: A. PETKUS Į VICEMINISTRUS NEGRĮŠ

Aplinkos ministro pareigas pradėjęs eiti partijos "Tvarka ir teisingumas" deleguotas Kęstutis Trečiokas kaip prioritetinį Aplinkos ministerijos darbą įvardija daugiabučių namų renovaciją, kurios tempą norėtų dar paspartinti. Kita svarbi sritis - ir žemės gelmių ištekliai.

"Renovuojame kelis šimtus daugiabučių, o jų Lietuvoje - keliasdešimt tūkstančių, todėl būtų gerai tą tempą dar paspartinti", - interviu "Verslo žinioms" pareiškė ministras, pasak kurio, ne mažiau svarbu, kad renovacijos procesas nebūtų sukompromituotas ir nesukeltų gyventojams nusivylimo, tarkime, dėl darbų broko.

"Todėl būtina užtikrinti darbų kokybę, tai turi būti vienas ministerijos prioritetų", - teigė ministras.

K.Trečiokas teigė manantis, kad reikėtų išsiaiškinti, ko turtingos Lietuvos žemės gelmės, todėl žvalgymus reikia atlikti, net jis abejoja, ar šį rudenį bus atnaujintas konkursas netradiciniams angliavandeniliams žvalgyti ir išgauti: "Paskelbti konkursą šį rudenį nelabai realu - nespėsime sukurti tos visiems aiškios aplinkos. Didesnė tikimybė, kad jis bus skelbiamas pavasariop".

Viceministrų korpusą jis tikisi suburti per dvi savaites. K.Trečiokas "Verslo žinioms" pranešė, kad iki šiol viceminstru buvęs "tvarkietis"Almantas Petkus į šias pareigas negrįš.

"Esame patys aptarę ir, ne paslaptis, su premjeru kalbėję, kad jo nesiūlysime," - dienraščiui teigė ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS