LB gali sušvelninti poziciją dėl bankų įsitraukimo į kriptovaliutų paslaugas | Diena.lt

LB GALI SUŠVELNINTI POZICIJĄ DĖL BANKŲ ĮSITRAUKIMO Į KRIPTOVALIUTŲ PASLAUGAS

  • 0

Europos Parlamentui ir Tarybai gegužę priėmus reglamentą dėl kriptoturto rinkų, Lietuvos bankas (LB) gali sušvelninti poziciją dėl bankų įsitraukimo į kriptovaliutų paslaugas, rašo portalas „Verslo žinios“.

Pastaruosius šešerius metus reguliariai atnaujinamoje pozicijoje LB nekeitė požiūrio, kad jo prižiūrimos kredito įstaigos šalia tradicinių finansinių paslaugų neturėtų užsiimti rizikinga kriptoturto veikla, tačiau rinkos prižiūrėtojas indikuoja, kad gali pakeisti savo poziciją.

„Lietuvos bankas šiuo metu aktyviai analizuoja patį reguliavimą, tariasi su Europos priežiūros institucijomis dėl techninių standartų rengimo ir ruošiasi naujo tipo subjektų ir paslaugų atsiradimui. Kadangi pagal MICA, norint vykdyti kai kurias veiklas, bus reikalinga kredito įstaigos, elektroninių pinigų įstaigos ar finansų maklerio įmonės licencija, Lietuvos banko pozicija bus atnaujinta, kad atitiktų aktualų ES reguliavimą“, – „Verslo žinioms“ sakė LB Investicinių paslaugų ir bendrovių priežiūros skyriaus vadovas Audrius Šilgalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS