Ministerija 154 NŽT pareigybes perkels į savivaldybes, 84 – į Statybos inspekciją | Diena.lt

MINISTERIJA 154 NŽT PAREIGYBES PERKELS Į SAVIVALDYBES, 84 – Į STATYBOS INSPEKCIJĄ

  • 4

Pertvarkant Nacionalinę žemės tarnybą (NŽT) 154 pareigybės nuo kitų metų bus perkeltos į savivaldybes, 84 – į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją.

Savivaldybėms aplinkos ministro įsakymu perduodamos pareigybės, susijusios su miestų ir miestelių teritorijose esančios valstybinės žemės valdymu, o inspekcijai – žemės naudojimo kontrolės bei specialiojo teritorijų planavimo dokumentų priežiūros, pirmadienį pranešė ministerija.

Be to, NŽT nuo 65 iki 19 sumažės skyrių. Teritorinių skyrių skaičius mažėja nuo 50 iki penkių. Nauji Žemės tvarkymo ir administravimo skyriai steigiami apskričių pagrindu – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio.

Ministerijos teigimu, NŽT struktūroje atskiriamos specialiosios ir bendrosios veiklos sritys, paskirstomos vadovybei tenkančios veiklos koordinavimo ir kontrolės funkcijų apimtys bei nustatomi valdymo ryšiai. Liks dvi direktoriaus pavaduotojų pareigybės.

Anot ministerijos, funkcijų centralizavimas NŽT užtikrins vienodą žemės tvarkymo ir administravimo praktiką, eliminuos korupcijos rizikas.

Siekiant išvengti funkcijų dubliavimo įstaigos viduje, steigiami padaliniai, kurie tikrins ir tvirtins žemės sklypų kadastro duomenis, užtikrins NŽT rengiamų teisės aktų kokybę ir atstovavimą teismuose, prižiūrės matininkų, geodezininkų ir žemėtvarkos planavimo specialistų veiklą, teigiama pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Apvogtas

NŽT ,tai korumpuotų baubų kaimo gyventojams buveinės.Atimti,apgauti,permatuoti, ypač seniokus prie miškų,ežerų,įkurdinti savus,save.O kiek jų po to ant sofų bezdėdami už deklaruotus apaugusius laukus pasisavino šlamančių,neužtektų Lietuvėlės ploto padengt.Ir visiem poc.ui.Griebt,griebt springstant bė gėdos ir sąžinės. NŽT vadus ir pamatininkus kitus žemių grobėjus įrašyt Lietuvos istorijom juodom raidėm gėdos stulpan

jo

o ministras pasikels alga ne tik sau, bet ir keliem svogeriam...

to nuomuonė

NŽT skyriai derina kadastrinius žemės matavimus, jie reikalingi, tos pertvarkos pradeda įkyrėti, ne veltui yra patarlė ne linkiu gyventi pertvarkos laikais, jokio stabilumo valdžios institucijose, ar po pertvarkų nebus tas pats tik kitoje rankoj.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS