Pramonininkai kritikuoja ministerijos pažadus mažinti VIAP naštą elektros vartotojams | Diena.lt

PRAMONININKAI KRITIKUOJA MINISTERIJOS PAŽADUS MAŽINTI VIAP NAŠTĄ ELEKTROS VARTOTOJAMS

  • 1

Energetikos ministerija pasiryžusi mažinti viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) naštą elektros vartotojams, tačiau pramonininkai, ne pirmus metus kritikuojantys valdžią, kad šios elektrinės per dosniai remiamos kitų verslų sąskaita, nenusiteikę optimistiškai - esą nebuvo galimybių įsigilinti į pakeitimų esmę, o jie kuriami nesitariant su verslu.

"Tikimės, kad persvarstant VIAP nustatymo principus ir jų kompensavimo tvarką bus konsultuojamasi su pramonės atstovais, kompleksiškai įvertinta ir atsižvelgta į Lietuvos pramonės interesus", - "Verslo žinioms" teigė Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis.

Pramonės ir šilumos tiekimo įmonių atstovai nuogąstauja, kad sprendimai gali būti skuboti, nuleisti iš viršaus, neįsiklausius į verslo siūlymus. "Mums joks modelis nebuvo pateiktas, nors to prašėme. Praeitą savaitę lankėmės ministerijoje, siūlėme bendradarbiauti, kad modeliai nebūtų kuriami skubotai, o viešai, įtraukiant visas interesų grupes ir parenkant geriausią variantą. Išgirdome, kad kol kas per anksti", - dienraščiui teigė koncerno "Achemos grupė" valdybos pirmininkės pavaduotojas Gintaras Balčiūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

greit susitart nepavyks...

kai lietuvoj elektrikas - Owenas Wilsonas, o dujininkas - Arnoldas Schwarzeneggeris, procesas bus ilgas, kalbu apie "Lesto" ir "Lietuvos dujų tiekimą" ir jų "tuoktuves", na kai tuokies bažnyčioje yra klausiama: - jei ką žinote blogo apie vieną ar kitą iš besituokiančiųjų, sakykite dabar arba užtilkite amžiams, prieš tuoktuves visi tylėjo, po tuoktuvių, net sąskaitos už dujas nebeįmanoma sumokėti, nes nesusitaria turbūt į katro sąskaitą pinigai kapsės, "vyro" ar "žmonos", tai susitvarkykit ten nesinori jau 5-tą mėn. skoloj būt...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS