SEB tyrimas: norinčiųjų kurti savo verslą per metus sumažėjo | Diena.lt

SEB TYRIMAS: NORINČIŲJŲ KURTI SAVO VERSLĄ PER METUS SUMAŽĖJO

  • 2

Per vienerius–trejus metus savo verslą planuoja sukurti tik apie 14 proc. Lietuvos gyventojų. Tuo metu tokių planų neturi 50 proc., o 32 proc. nėra galvoję apie savo verslo galimybę, rodo SEB banko užsakymu atlikta apklausa.

Lietuvoje norinčių kurti savo verslą per metus sumažėjo nuo 18 proc. iki 14 proc., Latvijoje – nuo 27 proc. iki 17 proc., o Estijoje – liko tiek pat – 20 proc., pranešė SEB.

SEB banko valdybos narė, mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė Eglė Dovbyšienė sako, jog sulėtėjus ekonomikai atsiranda daugiau atsargumo, atidžiau vertinama verslo rizika. Anot jos, svarbiausiomis kliūtimis žmonės įvardija pradinio kapitalo stygių, administracinę naštą ir netikėjimą savo verslo idėja.

„Nuosavų lėšų trūkumą, biurokratiją ir netikėjimą savo verslo idėja tyrimo dalyviai kaip svarbiausias kliūtis įvardijo ir pernai. Tai liudija, kad norint stabdyti šį nuosmukį reikia ir greitų sprendimų, ir dažnesnių ilgalaikių programų verslumui skatinti ir palaikyti“, – pranešime teigė E. Dovbyšienė.

Šių metų sausį apklausą atliko tyrimų bendrovė „Norstat“. Joje dalyvavo po tūkstantį Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojų nuo 18 iki 74 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Na,

mazeja vogimo mastai! Nes viska jau sutvarke senieji "verslai".

Anonimas

koks debilas gali cia kaska daryti kai NERA STABILUMO mokesciu . dar nespejai duru atidaryti jau beldziasi VMI /ir t.t M O K E K !!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS