Seimas sumažino apmokestinamo NT vertę ir mokestį | Diena.lt

SEIMAS SUMAŽINO APMOKESTINAMO NT VERTĘ IR MOKESTĮ

  • 2

Seimas nutarė nuo 1 mln. iki 759,6 tūkst. litų (220 tūkst. eurų) sumažinti apmokestinamo nekilnojamojo turto (NT) vertę. Šis turtas bus apmokestinamas perpus mažesniu - 0,5 proc. tarifu.

Seimas, 65 nariams balsavus už, 16 - prieš, 18 susilaikius, antradienį priėmė tai numatančias Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo pataisas. Pataisos įsigalios nuo kitų metų sausio.

Šeimos, auginančios 3 ir daugiau vaikų iki 18 metų, taip pat neįgalius vaikus, mokestį mokės nuo 30 proc. didesnes turto vertės.

Finansų ministro Rimanto Šadžiaus patarėja Violeta Latvienė anksčiau yra sakiusi, kad turto, kurio vertė - nuo 750 tūkst. litų iki 1 mln. litų - turi 2,5 tūkst. gyventojų.

Tačiau Registrų centro atstovas Aidas Petrošius BNS sakė, kad sudėtinga nustatyti, kiek pagal naują tvarką galėtų būti apmokestinamo turto ir kiek būtų šio mokesčio mokėtojų. Anot jo, norint juos apskaičiuoti, reikėtų identifikuoti šeimas, išskirti santuokoje ir ne santuokoje gyvenančius asmenis, nustatyti, ar jie turi nepilnamečių vaikų.

Registrų centro duomenimis, šuo metu 4,65 tūkst. savininkų turi beveik 22,2 tūkst. NT objektų, kurių vidutinė rinkos vertė pagal masinį vertinimą viršija 760 tūkst. litų.

Nuo 2012 metų 1 proc. NT mokestis mokamas, kai turto vertė - didesnė nei 1 mln. litų. Iš jo surenkama apie 3 mln. litų pajamų.

Registrų centro duomenimis, žmonės dabar turi apie 800 gyvenamųjų ir beveik 500 negyvenamųjų būstų, vertų milijono litų ir daugiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

labai gerai

kodel nt turi moket kuriu turtas virs milijono.mokes ir kiti,puiku

Lukaa

Ir visus surinktus pinigus išleis naujai tarnybai susijusiai su kibernetiniu saugumu įsteigti, naujiems etatams, tai kai mokėsit NT mokestį žinokit kad atliekat labdarą-kuriat naujas darbo vietas skurstantiems poltikų ginminaičiams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS