Seimas – už siūlymą leisti ilgamečiams energetikams neturėti aukštojo išsilavinimo | Diena.lt

SEIMAS – UŽ SIŪLYMĄ LEISTI ILGAMEČIAMS ENERGETIKAMS NETURĖTI AUKŠTOJO IŠSILAVINIMO

  • 3

Trūkstant aukštos kvalifikacijos elektros ir dujų įrenginius prižiūrinčių specialistų bei šių metų pabaigoje baigiantis pereinamajam laikui vyresniems darbuotojams įgyti būtiną išsilavinimą, Seimas po svarstymo pritarė pataisoms, kuriomis siūloma leisti ilgiau dirbantiems energetikos inžinieriams turėti ir žemesnį nei aukštąjį koleginį išsilavinimą.

Už tokias Energetikos įstatymo pataisas pirmadienį balsavo 98 parlamentarai, prieš balsavusiųjų nebuvo, susilaikė 12 Seimo narių.

Energetikos ministerijos Energetinio saugumo grupės vadovas Dainius Bražiūnas yra sakęs, kad energetikos sektoriuje yra 1,5–2 tūkst. darbuotojų, kurie neatitinka bendrų kvalifikacijos reikalavimų. Vien bendrovėje „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) tokių yra apie 120. 

ESO Tinklų eksploatavimo tarnybos direktorius Virgilijus Žukauskas tuomet pabrėžė, kad rasti pamainą tokiam dideliam skaičiui žmonių yra sunku.

2018 metų birželį Seimas numatė aukštesnius išsilavinimo reikalavimus energetikos objektus, įrenginius įrengiantiems ir eksploatuojantiems inžinerinių kategorijų darbuotojams. Jiems buvo numatytas penkerių metų pereinamasis laikotarpis įgyti kvalifikaciją – jis baigiasi šių metų pabaigoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

vagiu -biznis zaidymai,

Vagims aukstojo isilavinima nereikia,

Hienytė \\\\\.../////

manau irgi apie 7 klases baigęs,bet kaip sėkmingai vadovavo "susivienijimui".

Tai kad

imoniu savininkai ir akcininkai - taipogi neturi to issilavinimo! Ne visi gi spejo nusipirkti diplomus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS