Siekiama, kad NEAFC priimtų atsakomybę dėl „Jūros vilko“ sulaikymo | Diena.lt

SIEKIAMA, KAD NEAFC PRIIMTŲ ATSAKOMYBĘ DĖL „JŪROS VILKO“ SULAIKYMO

Lietuva siekia, kad Žvejybos Šiaurės rytų Atlante komisija (angl. The North East Atlantic Fisheries Commission, NEAFC) prisiimtų atsakomybę dėl „Jūros vilko“ sulaikymo Rusijoje. Lietuva antradienį naujajam žemės ūkio eurokomisarui Karmenu Vella (Karmenui Velai) išsiuntė prašymą tarpininkauti Lietuvai.

Pasak pranešimo, žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė eurokomisaro paprašė tarpininkauti, kad NEAFC prisiimtų atsakomybę dėl susidariusios situacijos, kai organizacija gavo informaciją apie išsiplėtusias Rusijos ekonominės zonos ribas Barenco jūroje, tačiau neinformavo Europos Sąjungos valstybių.

„Panašioje situacijoje gali atsidurti ir kiti su ES valstybių narių vėliavomis plaukiojantys ir šiame regione žvejojantys laivai“, – pranešime teigė V.Baltraitienė.

Praėjusią savaitę ministerija pranešė, kad dėl areštuoto laivo turėtų būti atsakinga NEAFC, nes ji Lietuvai ir kitoms šalims laiku nepateikė informacijos apie pasikeitusias Rusijos išskirtinės ekonominės zonos ribas jai pasirašius dvišalį susitarimą dėl žvejybos su Norvegija.

Ministerijos teigimu, būtent dėl to, kad nežinojo apie pasikeitusias ribas, Lietuvos laivas galėjo jas peržengti žvejodamas krabus Barenco jūroje.

Penktadienį Murmansko teismas mėnesiui atidėjo administracinės bylos nagrinėjimą dėl laivo kapitono Aleksandro Gruško - laivo savininkų advokatas paprašė teismo patikslinti kai kuriuos su laivininkyste susijusius teisės aktus.

Teismas taip pat yra paskyręs 36,6 mln. rublių (2,4 mln. litų) užstatą už laivo paleidimą, kurį advokatai ketina skųsti.

Apkaltinusi neteisėta krabų žvejyba, Rusija laivą „Jūros vilkas“ sulaikė rugsėjo mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Šiaip

Aš galvoju, o kodėl mes turime ginti šį laivą jeigu jo įguloje kaip teigiama buvo tik trys lietuviai. Taip reik suprasti, kad pačiai įmonei mūsų šalis nerūpėjo, nes mokesčiai keliauja kitoms šalims.

Čiubaka

Prieš kurį laiką lt purvasklaida visa gerkle plyšavo, kad rusai kalti jog neteisėtai laivą sulaikė. Dabar gi jau kitus atpirkimo ožius surado

SUSIJUSIOS NAUJIENOS