Tiriamos reeksportuojamų vaisių ir daržovių sertifikatų klastotės | Diena.lt

TIRIAMOS REEKSPORTUOJAMŲ VAISIŲ IR DARŽOVIŲ SERTIFIKATŲ KLASTOTĖS

  • 0

Lietuvos pareigūnai pradėjo tyrimą dėl į Rusiją ir Baltarusiją per šalį reeksportuojamų vaisių ir daržovių kilmės sertifikatų galimo klastojimo. Įtariamiems verslininkams kol kas nebus išduodami nauji sertifikatai.

"Tarnybai buvo pateikti dokumentai eksporto ir reeksporto sertifikatams gauti. Jie neatitiko požymių, kurie yra privalomi. Jeigu verslininkas įsigyja vaisių užsienyje ir juos nori eksportuoti, tai jis turi turėti kilmės šalies išduotą sertifikatą. Kilo įtarimas, kad tie sertifikatai negaliojantys arba suklastoti", - BNS sakė Augalininkystės tarnybos vadovas Sergejus Fedotovas.

Anot jo, sertifikatai galėjo būti klastojami, norint nuslėpti tikrąją kilmės šalį, arba įmonės tiesiog nesutvarkė dokumentų. S.Fedotovo teigimu, įmonių nuostoliai, pasitvirtinus spėjimams, gali siekti milijonus litų. Jis negalėjo atskleisti, kiek tokių atvejų yra tiriama.

Klastočių padaugėjo, Rusijai rugpjūčio 6 dieną paskelbus maisto ir žemės ūkio produktų importo embargą iš Europos Sąjungos, JAV ir kai kurių kitų Vakarų valstybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS