Turkijos audinių pramonė dairosi Lietuvoje | Diena.lt

TURKIJOS AUDINIŲ PRAMONĖ DAIROSI LIETUVOJE

  • 0

Iš Rusijos stumiama Turkijos audinių pramonė suskubo ieškoti naujų pirkėjų, o tai palanku Lietuvos siuvėjams - jie turkų galės rasti kasmetinėje parodoje "Baltijos tekstilė ir oda", kuria ligi šiol turkai pernelyg nesidomėjo, o dabar kontaktų suskubta ieškoti, penktadienį rašo "Verslo žinios".

Pasak Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos generalinio direktoriaus Lino Lasiausko, ne viena Lietuvos įmonė būtų linkusi apsirūpinti turkiškais audiniais, tačiau lig šiol sąlygos iš jų pirkti nebuvo lanksčios - turkai siekė parduoti dideliais kiekiais, o smulkioms įmonėms, dizaineriams ar butikams tai buvo nepatrauklu. Pasikeitusi padėtis galėtų paskatinti įmones užsiimti didmenine audinių prekyba - tokių tiekėjų Lietuvoje mažai.

Tačiau perspektyva, kad Lietuvos aprangos ir tekstilės pramonė pradės daugiau eksportuoti į Rusiją, kur perkamoji galia smarkiai sumenkusi, gamintojai abejoja - pavyzdžiui, Kaune veikiančios trikotažo gamybos ir siuvimo įmonė "Omniteksas" pirkimų direktorius Vydas Damalakas sako, kad suvokti, ar lietuviai turi galimybių įsitvirtinti šioje rinkoje, šiuo metu sudėtinga, nes patys rusai kol kas netiki, kad turkiški audiniai ar gatavi drabužiai į šalį nebepateks, - jie mato apsčiai pavyzdžių, kaip į šalį gabenami maisto produktai, kuriuos įvežti draudžiama. Be to, lietuvių produkcija šiuo metu rusams per brangi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS