Bankrutuoja „Marijampolės pieno konservų“ valdoma „Lukšių pieninė“ | Diena.lt

BANKRUTUOJA „MARIJAMPOLĖS PIENO KONSERVŲ“ VALDOMA „LUKŠIŲ PIENINĖ“

  • 9

Bankrutuoja pieno perdirbimo bendrovės „Marijampolės pieno konservai“ valdoma sūrio „Liliputas“ ir „Senolių“ produkcijos gamintoja „Lukšių pieninė“, BNS patvirtino įmonės nemokumo administratorius.

„Pradėta bankroto procedūra ne teismo tvarka“, – BNS antradienį sakė „Valneto“ vadovas Gintaras Adomonis.

Įmonės įsiskolinimų ir kitų įsipareigojimų jis negalėjo patikslinti, o dėl bankroto kreipėsi įmonės vadovas.

Pirmasis apie tai pranešė portalas vz.lt.

Registrų centro duomenimis, įmonės pajamos 2021 metais mažėjo 8,2 proc. iki 19,4 mln. eurų, o nuostoliai išaugo 2,9 karto iki 1,8 mln. eurų.

Pernai rugsėjo pabaigoje skelbta, kad „Lukšių pieninės“ darbuotojams paskelbtos ilgalaikės prastovos, dalis jų išėjo iš darbo.

Skelbta, jog „Lukšių pieninė“ veikia trijuose padaliniuose Šakių rajone, Jurbarke ir Jurbarko rajone, 2021 metais juose dirbo vidutiniškai 257 darbuotojai. Šiuo metu, „Sodros“ duomenimis, įmonėje dirba 153 darbuotojai.

„Marijampolės pieno konservai“ valdo 100 proc. „Lukšių pieninės“ akcijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

šiaip

Labai skani ir graži produkcija. Ispanijos Menorcos ir Lukšių sūriai tiesiog nepakartojami.

Jonas

Kaip ten bebūtų bet prie ruso taip nebuvo.Jeigu kas sako kitaip ,tai nenormalus.Už dyką dirbome, už dyką daug ką gaudavom.Tiesa yra tiesa.Ko dar nebuvo tais laikais ,tai tas neturi ką ir pasakyti Griaušite cholieros duoną sudžiūvuse ,jeigu dar jos turėsite už ką nusipirkti . Mūsų seneliai,tevai verkė kaip Lietuvoje atkūrė nepriklausomybę, sakė vaikai jūs nematėte kaip tada žmonės gyveno,mes vaikai tuometiniai Lietuvoje saldainių nebuvome ragave.,alkani buvome,neapsirenge.O mokytis norėjome,alkani studijavone.Nu vienu žodžiu ,viskas ką pasakojo,taip ir yra o bus dar blogiau.Nes 32 metai niekas negerėjo o klipmstame i šūdą vis giliau..

Kaunas

Kur tau ne bankrutuos, sūrio, varškės ir kitų pieno produktų kainos seniai labai didelės ,ne visi perka o dabar visai niekas neperka.ir nereikia,.Pripratome.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS