Detales Rusijos orlaiviams pardavė ir Lietuvos įmonė | Diena.lt

DETALES RUSIJOS ORLAIVIAMS PARDAVĖ IR LIETUVOS ĮMONĖ

  • 3

Vakarų sankcijos Rusijai apribojo lėktuvų dalių patekimą į šalį, tačiau rastas būdas, kaip apeiti sankcijas, o prie to prisidėjo ir Lietuva, rašo tyrimą atlikęs rusiškas tiriamasis leidinys „Svarbios istorijos“, kurį cituoja LRT.  

Išanalizavęs muitinės duomenis leidinys nustatė, kad nuo 2022 metų kovo iki šių metų kovo į Rusiją buvo importuota originalių „Boeing“ ir „Airbus“ atsarginių dalių už mažiausiai 18 mlrd. rublių. Didžioji dalis jų į Rusiją patenka per JAE, Kiniją ir Turkiją, tačiau dalį jų pardavė ir lietuviška įmonė „Right Direction Aero“.

Rusijos oro bendrovė „I FLY Airlines“ iš Lietuvos bendrovės įsigijo orlaivių dalių – Europos ir Amerikos gamintojų, įskaitant ir „Boeing“, atsarginių dalių už daugiau kaip 145 mln. rublių (1,5 mln. eurų). Tarp dalių – temperatūros jutikliai, klozetai, varžtai, veržlės ir kita.

Bendrovės „Right Direction Aero“ direktorius ir savininkas Pavelas Chalapovas „Svarbioms istorijoms“ teigė, kad dalis jis pardavė ne Rusijos „I FLY Airlines“, o Kirgizijos bendrovei „Cargoline“ – ji įregistruota praėjus mėnesiui nuo karo Ukrainoje pradžios, kai „Airbus“, „Boeing“ ir kiti detalių gamintojai uždraudė Rusijos oro bendrovių veiklą.

Pagal dokumentus atsarginės dalys buvo vežamos į Kirgiziją, tačiau muitinės duomenys rodo, kad jos iš tikrųjų keliavo į Rusiją.

V. Chalapovas teigė, kad „Cargoline“ vadovas Azamatas Alkadyrovas jį patikino neturintis jokių ryšių su sankcionuotomis rinkomis ir Rusija, o lėktuvų dalys įmonei buvo parduotos su sąlyga, kad ji negalės jų reeksportuoti į Rusiją.

Lietuvos bendrovės buhalterė Irina Šaltis LRT radijui teigė, kad kilus įtarimams dėl Kirgizijos bendrovės, bendradarbiavimas buvo nutrauktas.

„Žinoma tik tiek, kad atsirado kažkokių įtarimų, buvo nutraukti visi santykiai, visa kita nežinau. Nė vienos rusiškos įmonės, nei pinigų iš Rusijos mes negavome. Apskaitoje nėra nė vienos rusiškos įmonės“, – sakė I. Šaltis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Mano manymu

Labai gerai padarė, šaunuoliai

Nu nu

Tai Kaip cia taip PONAI ??? Kur lansbergys bilotaite Anusauskas ir visas lizdas parazitu kad imoniai vadovauja kazkoks Ale pavlusa ir NIEKAS nieko nezino nei apie detaliu siuntima i ryskyna nei KAS TAs pavlusa????? O kur dar ZVALGYBA. Taigi STAI KAS DAROSI !!!! PARAZITAS ruskis ale nezino kam SIUNCIA o seimo kuiliai NIEKO atsieit blogo NEMATO. NES PINIGAI BYRA VISIEMS . PARAZITAI Jus PARAZITAI mokat TIK lot apsitriesdami O ESAT PATYS BAISIAUSI ISDAVIKAI LIETUVOS !! SEIMO GYVATYNAS!!! Jei VIENAS teroristas ruskis moka vyniot APIE pirsta TAI KO JUS VERTI TU LANDSBERGI KURIS KIEKVIENA DIENA PUTOJI KO VERTA BILOTAITE KI VERTAS ANUSAUSKAS IR VISA SUPISTA ZVALGYBA

senis

keistai atrodo čiut ne vysos valstybės pardavinėja okupantam strategines prekes ,bet už tai turėtu būt baudžiami pardavėjai o čia spauda tik parašo ir tuo baigiasi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS