Dušo darbe norėtų 86 proc. biuruose dirbančių žmonių | Diena.lt

DUŠO DARBE NORĖTŲ 86 PROC. BIURUOSE DIRBANČIŲ ŽMONIŲ

  • 0

Daugiau nei trečdalis vilniečių kelionei į darbą rinktųsi dviratį, jei biure būtų sudarytos sąlygos nusiprausti po kelionės, atskleidė nekilnojamojo turto bendrovės „MG Valda“ atliktas Vilniaus biurų darbuotojų tyrimas.

Net 86 proc. respondentų nurodė, kad darbdavio iniciatyva įrengiant dušus darbovietėje būtų įvertinta teigiamai.

„Šiuolaikinio žmogaus dienotvarkėje sveikatingumui atsiranda vis daugiau vietos: Y karta, kuri iki 2020 metų sudarys apie 50 proc. visos darbo rinkos, sveikesnei mitybai ir sportui skiria ženkliai daugiau dėmesio nei kitų kartų atstovai. Jei prieš dešimtį metų darbdaviai stengdavosi sudaryti pagrindinius darbuotojų poreikius patenkinančias sąlygas, dabar dažnas jų ieško biuro sprendimų, atitinkančių asmeninius darbuotojų įpročius“, – teigia Monika Sabaliauskaitė, „MG Valdos“ turto valdymo skyriaus vadovė.

Vykdytos apklausos rezultatai atskleidė, kad trečdalis biurų darbuotojų mano, kad darbdavys turėtų pasirūpinti dušų įrengimu darbovietėje, o ketvirtadalis respondentų teigė galvojantys, kad dušo įrengimas paskatintų darbuotojus dažniau rinktis dviratį kaip transporto priemonę kelionei į darbą.

Tyrimo metu taip pat paaiškėjo, kad darbdavio iniciatyva įrengiant dušus darbovietėje gali paskatinti darbuotojus ugdyti sveikesnius įpročius. Tai, kad po kelionės dvirate transporto priemone nėra tinkamų sąlygų nusiprausti,  kaip pagrindinę kliūtį kelionei į darbą dviračiu įvardijo  29 proc. moterų ir 26 proc. vyrų. Tinkamų sąlygų nusiprausti sukūrimą labiausiai vertintų viešojo sektoriaus darbuotojai (30 proc.) bei specialistai (29 proc.).

Kiekybinį Vilniaus biurų darbuotojų nuomonės tyrimą atliko rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS