Investavęs 6 mln. eurų, „Dolomitas“ ketina atsisakyti viršvalandžių | Diena.lt

INVESTAVĘS 6 MLN. EURŲ, „DOLOMITAS“ KETINA ATSISAKYTI VIRŠVALANDŽIŲ

  • 0

Į naują gamybos liniją 6 mln. eurų investavusi dolomito gamybos bendrovė "Dolomitas" ketina atsisakyti naktinių pamainų ir darbo savaitgaliais. Pasak bendrovės generalinio direktoriaus Antano Bartulio, našesnė linija leis patenkinti paklausą per trumpesnį laiką.

"Galėsime pereiti į normalų darbo režimą, sezonu nereikės dirbti savaitgaliais ir viršvalandžių. Galbūt nebereikės ir naktinės pamainos. Tai leis sumažinti sąnaudas", - BNS sakė A.Bartulis.

Pasak jo, naujoji linija yra penkta - pradėjus veikti naujajai, pasenusi pirmoji nebebus naudojama, o likusios trys veiks toliau.

A.Bartulis teigia, kad našesnė gamyba leis įsitvirtinti Latvijos rinkoje, kuri buvo prarasta per krizę: "Galėsime agresyviau veikti".

Anot A.Bartulio, penktadienį pradedanti veikti linija per valandą gali pagaminti 400 tonų skaldos, o senesnės linijos - 200 tonų. Vien į ją investuota 5 mln. eurų (2 mln. eurų - Europos Sąjungos parama), o dar 1 mln. eurų - į infrastruktūrą.

Dolomito skaldelės naudojamos asfaltbetonio mišiniams, tiesiant kelius, gaminant gelžbetonio konstrukcijas, betoną, akmens vatą, stiklą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS