Lietuvos pašto paslaugos – vis labiau nuostolingos: siuntimai brangs penktadaliu | Diena.lt

LIETUVOS PAŠTO PASLAUGOS – VIS LABIAU NUOSTOLINGOS: SIUNTIMAI BRANGS PENKTADALIU

  • 16

Lietuvos paštas nuo sausio mėnesio kainas kels penktadaliu, o už kai kurias paslaugas – ir 60 proc. Plačiau – LNK reportaže.

Lietuvos pašto sandėlyje – ramybė prieš darbymetį. Netrukus siuntų čia gerokai padaugės, nes pasaulyje įvyks didžiausias vienos dienos išpardavimas. Po to paštininkai pradės ruoštis Kalėdoms. Bus ir skubančių išsiųsti laišką ar dovaną, mat jau greitai brangs pašto paslaugos.

„Lietuvos pašto paslaugų kainos bus peržiūrėtos ir įsigalios naujos kainos nuo sausio“, – sakė Lietuvos pašto atstovė Deimantė Žebrauskaitė.

Lietuvos paštas teigia, kad siuntimai brangs maždaug penktadaliu. Dabar išsiųsti atvirlaiškį kainuoja 1,3 euro, o nuo kitų metų kainuos daugiau nei pusantro euro.

„Palyginus su užsieniu, Lietuvos pašto kainos buvo mažesnės. Aišku, suprantu, kad infliacija vyksta“, – sakė mergina.

„Tai yra daug, nes mes užsisakome „Lietuvos rytą“ ir pristatymas bus brangesnis“, – kalbėjo senjorė.

„Turi išlaikyti darbuotojus, kelti atlyginimus“, – sakė vaikinas.

„Reikės pamąstyti, kokį paslaugos tiekėją rinktis“, – teigė moteris.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše: Čia

 

 

Lietuvos paštas peržiūri savo įkainius kasmet. Tarifus paštininkai norėjo kelti dar labiau, tačiau nesutiko kainų lubas tvirtinanti Ryšių reguliavimo taryba.

„Kaina negali viršyti korespondencijos dalyje plius 20 proc., siuntų užsienyje dalyje – plius 56 proc., o siuntų Lietuvoje dalyje – irgi plius 56 proc.“, – sakė RRT tarybos pirmininko pavaduotojas Darius Kuliešius.

Pašto paslaugos yra labai imlios žmonių darbui.

Paslaugos kyla, nes kyla darbuotojų algos. Nors pašte darbuotojų iki kitų metų pavasario kaip tik turėtų sumažėti. Bus atleisti 400 laiškininkų. Taip pat dėl kuro kainų ir energetikos. Kiek per metus išlaidos išaugo, paštas nutyli.

„Pašto paslaugos yra labai imlios žmonių darbui. Reikia pristatyti kiekvieną siuntą į namus“, – sakė D. Žebrauskaitė.

Paprastai, jei prekė nepaklausi, jos kaina krenta siekiant pritraukti klientų, tačiau ne Lietuvos pašte. Čia už siuntas kiekvienam teks mokėti daugiau būtent dėl to, kad pašto paslaugos vis mažiau reikalingos ir vis labiau nuostolingos. Pernai laiškų siuntimas krito net 40 proc., palyginus su užpernai. Nuostolius tenka dengti iš valstybės biudžeto.

„Praeitais metais buvo patvirtinta 5,1 mln. eurų kompensacija dėl universaliosios pašto paslaugos nuostolių. Šiais metais yra prašymas kompensuoti 5,2 mln. eurų“, – sakė D. Kuliešius.

Kol kas paštas nežino, kiek kainuos siųsti korespondenciją į užsienį. Kainos paaiškės gruodžio pradžioje ir įsigalios nuo sausio. 

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Anonimas

pas mus pas te pradejo daugeti PY d a rsu tai turburti ruosesi pirktinuz 2 eu

Anonimas

aa PYd /// perka.... uz 1eu

senis

o kaip lietuva su paštu ir mokesčiu už aslaugas atrodo europos sąjungoj kokioj ji vietoj randasi ,vot kas mane domina o kad lietuvoje valstybė nesusitvarko su vadovais tai ir durniui aišku.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS