Lygybė tarpininkų rinkoje gali branginti paslaugas | Diena.lt

LYGYBĖ TARPININKŲ RINKOJE GALI BRANGINTI PASLAUGAS

Nepriklausomus tarpininkus vienijanti Lietuvos draudimo brokerių įmonių asociacija patenkinta Europos Parlamento priimtomis draudimo tarpininkavimo taisyklių pataisomis, kurioms suvienodins tarpininkų veiklos ir konkurencijos sąlygas, nesvarbu, ar jie priklauso draudimo įmonei, ar ne.

"Tai sveikintinas pokytis tarpininkavimo rinkai, jis suvienodins sąlygas tiek nepriklausomiems, tiek priklausomiems tarpininkams, taip pat toms įmonėms, kurioms tarpininkavimas yra papildoma veikla, pavyzdžiui, kelionių agentūroms", - "Verslo žinioms" sakė asociacijos prezidentas Raimundas Vaičkus.

Tačiau draudimo bendrovės "Ergo Insurance SE" filialo Lietuvoje generalinis direktorius Saulius Jokūbaitis mano, kad naujovės padidintų draudimo paslaugų kainas.

Draudimo tarpininkai turėtų apsidrausti civilinės atsakomybės draudimu ne mažesne kaip 1,25 mln. eurų suma, o norint klientus apsaugoti nuo tarpininkų nemokumo, jie turėtų įsteigti garantinį fondą arba užtikrinti, kad 4 proc. metinių draudimo įmokų būtų visuomet laisvai prieinami.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS