Smulkiuosius pinigus kišenėje keičia mobilioji banko programėlė | Diena.lt

SMULKIUOSIUS PINIGUS KIŠENĖJE KEIČIA MOBILIOJI BANKO PROGRAMĖLĖ

  • 2

Jau per 100 tūkst. SEB banko klientų kasdieninius finansus tvarko naudodamiesi mobiliąja programėle. Viena populiariausių funkcijų − pinigų pervedimas, kurį galima atlikti akimirksniu.

Norint pervesti iki 30 eurų, papildomų slaptažodžių nereikia, o jeigu gavėjas taip pat naudojasi programėle, užtenka tik turėti jo telefono numerį. Beveik penktadalis operacijų atliekama būtent tokiu būdu − tarp programėlės naudotojų, kurie pasirenkami iš telefono kontaktų sąrašo.

Programėle gyventojai taip pat aktyviai naudojasi ir pervesdami pinigus iš vienų savo sąskaitų į kitas. Šios operacijos sudaro trečdalį visų pervedimo operacijų. 40 proc. pervedimų atliekama programėlės naudotojui pačiam įvedus lėšų gavėjo sąskaitos numerį. Daugelis įmokų įskaitomos akimirksniu, nes pinigai pervedami į sąskaitas tame pačiame banke.

„Mobiliosios programėlės naudotojų daugėja greičiau negu interneto banko. Ką iki tol gyventojai atlikdavo telefonu prisijungę prie savo interneto banko, tą jie sėkmingai ir kur kas efektyviau atlieka naudodamiesi mobiliąja banko programėle. Banko klientams tapo daug paprasčiau atlikti pervedimus ir papildyti savo mokėjimo kortelės sąskaitą lėšomis iš kitos turimos sąskaitos. Tokio tipo operacijas naudojantis mobiliąja programėle galima atlikti vos keliais paspaudimais“, − pabrėžia Vaidas Žagūnis, SEB banko valdybos narys, Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius.

Pervedimai, kurių suma neviršija 30 eurų, sudaro 61 proc. visų SEB banko klientų mobiliąja programėle atliekamų mokėjimo operacijų. Joms atlikti nereikia jokių papildomų slaptažodžių, pakanka tik jungiantis prie programėlės įvesti savo sugalvotą keturių skaitmenų PIN kodą. Sąskaitos likutį taip pat galima pasitikrinti neįvedant papildomų kodų. Pervedant daugiau negu 30 eurų, mokėjimo operaciją reikia patvirtinti tomis pačiomis priemonėmis, kurios naudojamos ir tvirtinant mokėjimo nurodymą interneto banke. Dėl papildomo saugumo kartą per mėnesį prie programėlės prašoma prisijungti įprasta atpažinimo priemone („Smart-ID“, mobiliuoju parašu, slaptažodžių kodų generatoriumi, slaptažodžių kodų kortele).

„Programėle ypač paprasta pasidalinti nedidelės vertės bendras išlaidas, tarkime, grąžinti draugui pinigus už bilietus į kiną ar bendrus pietus. Taip smulkiuosius pinigus kišenėje keičia mobilioji programėlė telefone. Be to, ja ne tik patogu atsiskaityti mažomis sumomis, bet ir priminti savo artimiesiems, draugams ar pažįstamiems apie dar nepervestus pinigus. Prašymas, siunčiamas kitam programėlės naudotojui pervesti konkrečią sumą, yra populiaresnis tarp tėvų, jų paauglių vaikų ar draugų“, − sako SEB banko atstovas.

Atnaujintą mobiliąją programėlę SEB bankas pristatė šių metų pradžioje. Ji kuriama bandomojo produkto metodu (angl. minimum viable product) − bankas ją nuolat atnaujina, rinkdamas ir analizuodamas klientų atsiliepimus. Pavyzdžiui, atsižvelgus į klientų pasiūlymus, buvo įdiegta nauja funkcija − gavėjas ar mokėjimo ruošinys surandamas automatiškai gavėjo laukelyje įvedus dvi pirmąsias vardo arba įmonės pavadinimo raides.

Naudojantis programėle galima rasti ir ruošinius, kuriuos klientas yra susikūręs savo interneto banke, ir gavėjus, kuriems bent kartą per pastarąjį pusmetį buvo pervesti pinigai. Ją galima atsisiųsti nemokamai iš „App Store“ ir „Google Play“ parduotuvių.

GALERIJA

  • SEB banko Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Vaidas Žagūnis
Banko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lietuvis

Jokių pinigų, nei stambių, nei smulkių, ta programėlė nekeičia.

...

Nu va - kišenvagiams atsirado antrasis kvėpavimas. Nes su tomis ankstesnėmis bankinėmis kortelėmis - bėda, ne visi ant jų PIN užrašydavo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS