Retenybių medžiotojams – ypatingi ir brangūs taikiniai | Diena.lt

RETENYBIŲ MEDŽIOTOJAMS – YPATINGI IR BRANGŪS TAIKINIAI

  • 0

Šį pavasarį aukcionuose kolekcininkams bus pasiūlyti keli ypatingi automobiliai, tarp jų – reti „Bugatti Type 57C“ ir „Lotus-Climax Type 12“.

„Gooding“ aukciono organizatoriai jau reklamuoja, kad netrukus bus parduodamas 1938-ųjų rodsteris „Bugatti Type 57С“ su „Gangloff“ inžinierių autoriniu atviru kėbulu.

Tikimasi, kad už šį automobilį (variklis – 8 cilindrų, 3,3 l darbo tūrio) pirkėjas paklos mažiausiai 2 mln. JAV dolerių, o daugiausia – bent 3,5 mln.

Vienas jo buvusių šeimininkų – žinomas prancūzas Maurice’as Trintignant’as (1917–2005), per savo karjerą laimėjęs legendines „24 Hours of Le Mans“ lenktynes.

classic.com nuotr.

Aukcionas „Bring a Trailer“ siūlo 1967-ųjų prototipą „Buick Riviera Gran Sport“ arba „Exemplar 1“, nes šis automobilis – vienintelis toks pasaulyje. Jo išskirtinumas – daugybė detalių pagaminta iš vario, bronzos ir žalvario.

Gegužę „Bonhams“ aukcione Monake bus parduodamas 1957-ųjų sportinis „Lotus-Climax Type 12“, kurio pagaminti iš viso septyni vienetai.

Ekspertų nuomone, už šį bolidą, kurį yra vairavęs dukart „Formulės-1“ pasaulio čempionas Grahamas Hillas (1929–1975), pirkėjui teks sumokėti 290–390 tūkst. eurų.

GALERIJA

  • Retenybių medžiotojams – ypatingi ir brangūs taikiniai
classic.com nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS