Iniciatyva „SU-MENĖK“ atrasti šiuolaikinį meną pakvies jau penktą kartą | Diena.lt

INICIATYVA „SU-MENĖK“ ATRASTI ŠIUOLAIKINĮ MENĄ PAKVIES JAU PENKTĄ KARTĄ

Kaip ir kasmet, vasaris Vilniuje taps šiuolaikinio meno pažinimo mėnesiu. Nuo keliolikos iki keliasdešimt šiuolaikinio meno pažinimo erdvių per penkerius metus išaugusi iniciatyva „SU-MENĖK“ kviečia šiuolaikinio meno galerijas ir muziejus teikti paraiškas naujam sezonui.

„Kartais meno pažinti keliaujame patys, kartais pats menas atvyksta pas mus ir kviečia jį atrasti bei tyrinėti. Sukūręs sumenėjimo būdą, kai po miestą šiuolaikinio meno maršrutu kursuojantis autobusas kviečia įlipti ir išlipti skirtingose meno stotelėse, Vilnius ir vėl kvies leistis į naujas patirtis. Kviečiame šiuolaikinio meno kūrėjus nepraleisti progos tapti naujo meno maršruto dalimi“, – jungtis prie iniciatyvos kviečia Užsienio ryšių ir turizmo skyriaus vyr. specialistė ir projekto „SU-MENĖK“ koordinatorė Sabina Mackevič-Lagutkinė.

S. Žiūros nuotr. 

Paskutinį ir tamsiausią žiemos mėnesį vilniečius ir miesto svečius į meno kelionę suburianti iniciatyva  2019-aisiais startavo su septyniolika lankytinų šiuolaikinio meno vietų. Pernai „SU-MENĖK“ pakvietė aplankyti net 41 šiuolaikinio meno stotelę.

Kiekvieną vasario mėnesio savaitgalį šiuolaikinį meną gyventojai kviečiami pažinti  nemokamai arba už specialią kainą. Gyventojus į šiuolaikinio meno galerijas ir muziejus nemokamai veža specialus autobusas. Lankytojų laukia įvairios edukacinės veiklos, ekskursijos, susitikimai su parodų autoriais.

Tapti penktosios iniciatyvos dalimi galima iki lapkričio 22-osios (įskaitytinai), pateikiant anketą ČIA.

Dalyvavimo iniciatyvoje „SU-MENĖK“ nuostatai ČIA.

GALERIJA

  • Iniciatyva „SU-MENĖK“ atrasti šiuolaikinį meną pakvies jau penktą kartą
  • Iniciatyva „SU-MENĖK“ atrasti šiuolaikinį meną pakvies jau penktą kartą
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Zoska z Wilna

"SU - Mekenk" kaip senas ožys,Gabrylos senis.

manau

Durnas šūkis kaip ir šiuolaikinis menas.

!!!

Kas yra tas "šiuolaikinis menas"? Menas yra menas, jis negali būti nei šiuolaikinis, nei senovinis, jei menas yra, tai yra, jei nėra, tai nėra, nors ir kaip dangstysies šiuolaikiškumu. Š... senas dar geresnis, mažiau smirda

SUSIJUSIOS NAUJIENOS