Mėgėjų meno kolektyvams Dainų šventės pasiruošimui Vilnius skirs 100 tūkst. eurų | Diena.lt

MĖGĖJŲ MENO KOLEKTYVAMS DAINŲ ŠVENTĖS PASIRUOŠIMUI VILNIUS SKIRS 100 TŪKST. EURŲ

  • 3

Mėgėjų meno kolektyvams Dainų šventės pasiruošimui Vilniaus savivaldybė skirs 100 tūkst. eurų.

Trečiadienį Vilniaus taryba pritarė naujajai Vilniaus mėgėjų meno kolektyvų, dalyvausiančių 2024 metų Dainų šventėje „Kad giria žaliuotų“, finansavimo tvarkai.

„Naujoji tvarka bus patogesnė ir suteiks kolektyvams daugiau galimybių pasiruošti Dainų šventės renginiams. Iki šiol stipendijos buvo skiriamos meno kolektyvų vadovams. Pagal naująją tvarką lėšos gali būti naudojamos ne tik kaip vadovų atlyginimas, bet ir kitoms reikmėms, pavyzdžiui, atlikėjų transporto išlaidoms, kostiumams ir kita“, –  Vilniaus savivaldybės pranešime cituojama sostinės vicemerė Simona Bieliūnė.

Vilniaus savivaldybė skelbs du kvietimus teikti paraiškas meno mėgėjų kolektyvams finansuoti.

Pagal naująją tvarką lėšos gali būti naudojamos ne tik kaip vadovų atlyginimas, bet ir kitoms reikmėms.

 

Pirmasis kvietimas numatytas rugsėjį, antrasis – sausį. Paraiškos bus teikiamos tik elektroniniu būdu per Vilniaus elektroninę paraiškų ir ataskaitų valdymo sistemą konkursai.vilnius.lt.

Paraiškas finansavimui galės teikti kitų metų Dainų šventėje dalyvausiantys ir (ar) jai besiruošiantys Vilniaus mieste registruoti mėgėjų meno kolektyvai pagal Lietuvos nacionalinio kultūros centro pateiktą sąrašą. Tokių kolektyvų sostinėje yra apie 50.

Finansavimą mėgėjų meno kolektyvai gaus atsižvelgiant į mėgėjų meno kolektyvo kategoriją pagal meninį lygį, veiklą ir pasiektus rezultatus.

Aukščiausio meninio lygio (I kategorijos) kolektyvui gali būti skirta iki 3 tūkst. eurų, aukšto meninio lygio (II kategorijos) kolektyvui – iki 2,2 tūkst. eurų, o vidutinio meninio lygio (III kategorijos) kolektyvui – iki 1,5 tūkst. eurų.

Už panaudotas išlaidas organizatoriai privalės atsiskaityti pagal nustatytą tvarką.

Skirdama finansavimą, savivaldybė siekia palaikyti, skatinti ir sudaryti sąlygas Vilniaus miesto mėgėjų meno kolektyvams aktyviai dalyvauti miesto kultūriniame gyvenime, išlaikyti ir stiprinti tautinį identitetą, skleisti tautos etninės kultūros paveldą, pasiruošti dalyvauti kitąmet vyksiančiose Dainų šventės renginiuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

D.

Baltas pavydas "braliukams" dėl jų Šventės : nuostabi,didinga,įkvepianti. Gyvuokit per amžius, broliai ir sesės latviai ! O mes tarsi jūsų vargšai giminaičiai tegalim pasidžiaugti tik už Jus, bet ne už Lietuvą, besirūpinančią visai kitokiomis "vertybėmis"....

Romas

"numeta" prieš Dainų šventę, o po Jos "gyvuokit" kaip Dievas duos (arba ne) Lietuvai iki Latvijos ar Estijos VALSTYBINIO požiūrio į kultūrą, ne 50 metų,o ...

Rasa

Žiūrėjau broliuku latvių Dainų švente su pavydu kai pas mus nato gauja lankėsi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS