Ministrei nepavyko įvykdyti politinio įsipareigojimo dėl Vaiko raidos centro | Diena.lt

MINISTREI NEPAVYKO ĮVYKDYTI POLITINIO ĮSIPAREIGOJIMO DĖL VAIKO RAIDOS CENTRO

  • 1

Vaiko raidos centras dar kelerius metus veiks senosiose patalpose Vilniaus Žvėryno mikrorajone, nors sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė anksčiau ir buvo žadėjusi, kad iki šių metų rugsėjo centras gaus naujas erdvesnes patalpas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė tokį R.Šalaševičiūtės pažadą yra pavadinusi „ministrės politiniu įsipareigojimu“.

„Šiemet rugsėjo 1-ąją jie sutiks Vytauto g. 15“, - šią savaitę BNS sakė R.Šalaševičiūtė.

Ji pasakojo, kad centro veiklai nuspręsta atnaujinti dabar Vaikų ligoninės Santariškėse naudojamas patalpas, tačiau prieš pradedant rekonstrukciją Vaikų ligoninė turi išsikelti į šalia statomą naują pastatą. Tad įkurtuves Santariškėse Vaiko raidos centras, anot ministrės, turėtų švęsti 2017 ar 2018 metais.

„Centras bus keliamas į Santariškes, į dabartinį pediatrijos korpusą, išskiriant tris - keturis aukštus pagal poreikius. Šiandien, kiek aš žinau, Vaiko raidos centro direktorė jau turi pateikti savo pageidavimus pagal tų trijų - keturių aukštų planus: kokių norėtų rekonstrukcijų, kaip išplėsti, kadangi Vaiko raidos centro pacientų - vaikučių - poreikiai yra ne palatose: yra įvairūs užsiėmimai. Tai visus tuos siūlymus turi pateikti būtent Santariškėms šiandien, vėliausiai rytoj, ir būtent pagal pasiūlymus bus rengiamas rekonstrukcijos projektas“, - BNS aiškino ministrė.

Anot jos, Vaikos raidos centro rekonstrukcijai jau rezervuoti 3,5 mln. eurų.

„Vaiko raidos centras kategoriškai atsisakė keltis į „Pušyno kelią“. Prezidentės nuomone - tada jinai susitikime, kur aš buvau pakviesta, pasakė - svarbiausia, jog būtų tikrai kokybiškos sudarytos sąlygos Vaiko raidos centrui. Lygiai vienoda tokia pozicija yra premjero“, - sakė R.Šalaševičiūtė.

Šių metų sausį su prezidente lankydamasi Vaiko raidos centre Vilniuje sveikatos apsaugos ministrė tvirtino, kad iki rugsėjo bus spėta šį centrą perkelti į sanatoriją „Pušyno kelias“ - iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos tam Sveikatos apsaugos ministerijai perduodami aštuoni pastato korpusai. Tačiau tam pasipriešino sanatorijos darbuotojai.

Anot ministrės, dabar svarstoma šiek tiek paremontuoti ir senąsias centro patalpas, nors tai prilygtų pinigų išmetimui „pavėjui“.

„Mes dar galvojame, nors finansiškai vargu ar apsimoka, truputį rekonstruoti įgriuvusį stogą, bet tam reikia keisti perdangas, tam reikia daug pinigų (...), reikėtų 380 tūkst. eurų, tai yra daug, turint omenyje, kad vėliau atiduosime Turto bankui, ir tie pinigai faktiškai bus išmesti pavėjui“, - sakė ministrė.

Metų pradžioje Vaiko raidos centre apsilankiusi prezidentė išsakė priekaištų Sveikatos apsaugos ministerijai, kad vieninteliam Lietuvoje kompleksinį gydymą vaikams teikiančiam centrui mažinamas finansavimas, centras negali teikti visų gydymo paslaugų, o vaikams gydymo tenka laukti ir pusę metų.

Nuo 2013 metų rudens, kai įgriuvo šios gydymo įstaigos stogas, pagrindinis korpusas yra uždarytas. Prezidentūra teigė, kad vaikai ir darbuotojai priversti glaustis likusioje įstaigos dalyje „apgailėtinomis sąlygomis“, o pastaraisiais metais daugiau nei puse milijono eurų sumažėjo šios įstaigos biudžetas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

????

o turto bankas parduos pusvelciui?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS