Sostinė antrajai dainyklai planuoja išnuomoti patalpas Pylimo gatvėje | Diena.lt

SOSTINĖ ANTRAJAI DAINYKLAI PLANUOJA IŠNUOMOTI PATALPAS PYLIMO GATVĖJE

  • 3

Pirmosios sostinės dainyklos šeimininkams jau planuojant naujos muzikos, kultūros ir pramogų erdvės koncepciją, Vilnius sostinės Taryboje pradėjo svarstyti patalpų nuomos konkurso ir antrajai dainyklai klausimą.

Šįkart Savivaldybė daugiau kaip 7 metams išnuomotų daugiau nei 400 kv. m. paviljoną, esantį Pylimo gatvėje.

„Naktinis sostinės gyvenimas yra neatsiejama miesto kultūros dalis, o mėgautis kultūra galime ir naktį – nuo gyvų muzikinių pasirodymų iki komedijos vakarų ar poezijos skaitymų.Pirmoji tokia erdvė jau netrukus atvers duris vilniečiams, suteiks daugiau laisvalaikio alternatyvų vakarais, prisidės prie sostinės naktinio gyvenimo kultūros formavimo ir naktinės ekonomikos vystymosi“, – sako Vilniaus meras Valdas Benkunskas.

Savivaldybė viešo konkurso būdu  iki 2023 m. gegužės 7 d. Išnuomotų maitinimo ir gėrimų, kūrybinėms, meninėms ir pramogų organizavimo veikloms paviljoną, esantį Pylimo 21 B. Svarstoma nustatyti lengvatinę pradinę 1 kv. m nuomos kainą – 7,33 eurų per mėnesį, bet ne mažiau kaip 3 136 eurų už visą nuomojamą plotą per mėnesį. Iki 2024 m. vasario 16 d. pastatas išnuomotas VšĮ „Involved“.

„Šioje vietoje esančio parkelio erdvėse jau daugelį metų vyksta kultūrinė veikla, todėl savivaldybė nori užtikrinti jos tęstinumą. Taigi antrosios dainyklos patalpų nuomininkui iš esmės keisti veiklos pobūdžio nereikės – tereikės sudaryti sąlygas kultūrinių veiklų įvairovei, gyviems pasirodymams ir įsitraukti į Savivaldybės, Vilniaus naktinio biuro iniciatyvas šviečiant lankytojus“, – sako Vilniaus vicemerė Simona Bieliūnė.

Kaip ir pirmosios dainyklos konkurse, be viešo maitinimo (baro) veiklos, bus organizuojamas ir viešas kūrinių atlikimas, t. y. vaidinimas, dainavimas, grojimas, deklamavimas, skaitymas, šokis, kitas viešas gyvas kūrinio atlikimas ar pasitelkus bet kokias reikiamas priemones ar įrangą. Per kalendorinius metus naujo koncepto muzikiniame bare turės būti suorganizuota bent 100 pasirodymų, ne mažiau kaip vienas  per savaitę. Į viešą kūrinių atlikimą neįeis didžėjaus leidžiama foninė muzika (fonograma) ir karaokė. Pirmenybė – atlikimo įvairovei (skirtingoms formoms) ir kokybei, naujų talentų ir iniciatyvų skatinimui.

Dainykloje turės būti įrengta scena su pakyla ir nuolatinė garso sistema bei užtikrintas garso režisieriaus garso valdymas, o sėdimos vietos renginių metu turės būti orientuotos į sceną. Lankytojams patalpų nuomininkas turės suteikti galimybę gauti maitinimo paslaugas (bent užkandžius) ir nemokamai geriamąjį (stalo) vandenį bet kuriuo savo darbo metu, o apie planuojamus ir vyksiančius renginius dainykla skelbs viešojoje erdvėje.

Nuomininkas, be išimčių vykdantis visus sutartyje prisiimtus įsipareigojimus ir organizuojantis daugiau kaip 150 kartų viešų kūrinių atlikimų per kalendorinius metus, gali būti atleidžiamas nuo nuomos mokesčio ne daugiau kaip vieną mėnesį per kalendorinius metus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

ANT KAPINIŲ NIEKAS NEPRIGYJA

durnių paradas Vilniuje

Atsilikėli tu, reikia slėptuves nuo bombų įrenginėti, daug ko reikia vilniečiams, bet ne pijokams tupyklų, kurių ir taip jau per akis

Arnas Funkas

Pastatas Pylimo 21B - puikus 1961 m. arch. Vaičiūnienės kūrinys, kažkada žavėjęs gėlių parduotuve su viduje esančiu baseinėliu su keraminėmis lėkštėmis. Šiandien viskas sunaikinta. Šiandien tai - mužikėlių lankymosi vieta. Nėra apie kalbėti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS