Sovietinę simboliką dėvėjęs Vilniaus ligoninės darbuotojas – policijos akiratyje: pradėtas tyrimas | Diena.lt

SOVIETINĘ SIMBOLIKĄ DĖVĖJĘS VILNIAUS LIGONINĖS DARBUOTOJAS – POLICIJOS AKIRATYJE: PRADĖTAS TYRIMAS

Policija patvirtino, kad Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje sovietinę simboliką dėvėjęs vyras – šios įstaigos darbuotojas. Dėl tokios atributikos dėvėjimo pradėtas tyrimas, gresia baudos.

Gresia baudos

Seimo narė Angelė Jakavonytė trečiadienį lankėsi Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje ir pamatė tai, kuo negalėjo patikėti – po ligoninės patalpas vaikščiojo šaliką su sovietų sąjungos atributika dėvintis rusakalbis vyras. Politikė apie tai pranešė policijai, netrukus vyras sulaukė pareigūnų dėmesio.

„Sausio 24 dieną 13.29 val. Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas, kad sausio 24-osios ryte Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje pastebėjo vyrą. Pareigūnai nustatė, jog jis – Vilniaus klinikinės ligoninės darbuotojas, gim. 1962 m., kuris turėjo šaliką su sovietine simbolika.

Pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 524 straipsnio „Nacistinių, komunisrinių simbolių, totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių platinimas ar demonstravimas“ 1 dalį“, – portalui nurodė Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovai spaudai.

Sovietinės simbolikos demonstravimas asmenims užtraukia baudą nuo 300 iki700 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 600 iki 1200 eurų.

Ligoninės pozicija – lakoniška

Vilniaus miesto klinikinės ligoninės atstovai kol kas nuo detalesnio komentaro susilaikė, motyvuodami, kad vyksta vidinis tyrimas.

„Sausio 24 d. į Vilniaus miesto klinikinės ligoninės administraciją kreipėsi A. Jakavonytė ir pasidalino vaizdu, kuriame ligoninėje užfiksuotas žmogus, dėvintis šaliką su Sovietų Sąjungos atributika, prašydama išsiaiškinti, ar tai šios įtaigos darbuotojas. Gavus žodinę informaciją, iškart pradėtas tyrimas. Pirminiais duomenimis, tai yra ligoninės darbuotojas, tačiau tam, kad šią informaciją būtų galima patvirtinti arba paneigti, vykdomas vidinis tyrimas“, – portalui komentavo ligoninės atstovė Žydrė Gedrimaitė.

Ji nurodė, kad Vilniaus miesto klinikinė ligoninė netoleruoja jokių įstatymų pažeidimų ar galimos nesantaikos kurstymo. „Todėl, esant reikalui, bus informuotos visos atitinkamos institucijos. Nuoširdžiai apgailestaujame, kad mūsų ligoninės pacientams incidentas sukėlė nemalonius išgyvenimus, todėl darome viską, kad panašūs atvejai nebepasikartotų. Dėkojame pilietiškiems žmonėms, atkreipusiems dėmesį ir informavusiems mus apie nederamą elgesį“, – kalbėjo atstovė.

Papiktino elgesys

Primename, kad Seimo narė A. Jakavonytė vyrą su sovietine simbolika pažymėtu šaliku ligoninėje nufotografavo ir apie įvykį pranešė ne tik pareigūnams, administracijai, bet ir pasidalijo su visuomene.

 

 

„Negalėjau patikėti savo akimis, ką šįryt pamačiau palydėjusi savo giminaitę į VšĮ Vilniaus miesto klinikinę ligoninę. Rusakalbis vatnikas, pasipuošęs naujutėliu šaliku su pagrindine sovietų sąjungos emblema – pjautuvu ir kūju – bei kitais sovietiniais simboliais išdidžiai įėjo į ligoninės patalpas ir lėtai praėjo pro eilėje stovinčius pacientus demonstruodamas savo aprangą. Labai gaila, kad kaip tik tuo metu turėjau rūpintis giminaite, tad 112 paskambinti nesuspėjau, tik spėjau paskubomis nufotografuoti“, – rašo A. Jakavonytė.

Ji teigė, kad apie tai, ką pamatė, pranešė ligoninės administracijai. „Labai nesinori tikėti, kad šis vatnikas dirba šioje ligoninėje. Tikiuosi, administracija išsiaiškins. Nors už sovietinių simbolių naudojimą asmenys baudžiami, bet tokiems „didžiojo brolio“ statusą įžūliai demonstruojantiems veikėjams, kurie pamiršo, kad jau trisdešimt ketvirtus metus gyvena nepriklausomoje Lietuvoje, tai nė motais. Rusijos agresijos ir karo Ukrainoje akivaizdoje tai sukelia visokių minčių“, – įrašą baigė parlamentarė.

Rašyti komentarą
Komentarai (140)

Cha

Ta seimo narė konserva buvo liberale, pati ko gero bus iš KGB kilusi, dabar škūrą keičia padla :D

H

Tai patys konservos tyčia provokuoja, kad tyčia žmones pjudyti ir laisvai vogti valstybės gerbūvį galėtų

to-Expert

Vata, išsipageriok, o tai jau balti arkliai tau vaidenasi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS