Statybos leidimas – Kultūros ir ugdymo centrui Vilniaus daugiafunkciame komplekse | Diena.lt

STATYBOS LEIDIMAS – KULTŪROS IR UGDYMO CENTRUI VILNIAUS DAUGIAFUNKCIAME KOMPLEKSE

  • 2

Vilniaus daugiafunkcio komplekso ant Šeškinės kalno projekte šią savaitę išduotas leidimas statyti Kultūros ir ugdymo centrą.

Dar dviejų, į Ozo gatvėje esantį kompleksą įeinančių objektų – Sporto centro su lengvosios atletikos maniežu ir futbolo treniruočių aikšte bei vaikų darželio – techniniai projektai vertinami ekspertų. Per artimiausius mėnesius taip pat planuojama gauti leidimus jiems, pranešė savivaldybė.

„Sudėtingiausių objektų – Nacionalinio stadiono ir kultūros centro – projektavimas pradėtas pirmiau, kad jų statybas būtų galima pradėti anksčiau. Konstrukciškai paprastesnių objektų – sporto centro ir darželio – projektavimas paliktas pabaigai, nes jų statybai taip pat reikės mažiau laiko. Šiuo metu du iš keturių statybos leidimų – jau išduoti. Objekte vyksta fiziniai darbai“, – pranešime sakė Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas. 

Daugiafunkcis kultūros centras. Vilniaus savivaldybės nuotr. 

Kultūros ir ugdymo centras bus skirtas renginiams, konferencijoms, bendruomenių susibūrimams, įvairiems būreliams. Dviejų aukštų pastate bus įrengta 800 kv. metrų renginių salė su transformuojama scena, mobilia žiūrovų pakyla bei scenos įranga. Centre bus ir dvi mažesnės patalpos.

Dėl didelės projekto apimties daugiafunkcio komplekso statybos suskirstytos į keturis etapus. Pirmiausia ruošiamasi 15 tūkst. vietų nacionalinio stadiono ir jame įsikursiančio sporto muziejaus statyboms: įrengiami bandomieji poliai, sklypas ruošiamas stadiono pamatinių polių įrengimui. Taip pat atliekami gelžbetoninių monolitinių konstrukcijų darbai.

Įrengti pamatus planuojama iki kitų metų pirmojo ketvirčio. Rengiamasi ir antrajam etapui – Kultūros ir ugdymo centro ir bibliotekos statyboms.

Savivaldybė su investicijų bendrove „BaltCap“ įmone „Vilniaus daugiafunkcis kompleksas“ 2021-ųjų spalį pasirašė koncesijos sutartį, kuri numato, kad iki 2025-ųjų balandžio šalia prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ būtų pastatytas futbolo stadionas su įvairioms sporto šakoms pritaikytu  kompleksu, jam leidimą savivaldybė išdavė gegužės 23 dieną.

Stadiono statybų rangove pernai buvo pasirinkta „Veikmės statyba“, tačiau šiemet ji pasiūlė darbus atlikti trečdaliu brangiau – už maždaug 120 mln. eurų, todėl „Vilniaus daugiafunkcis kompleksas“ bando ieškoti kito rangovo. 

GALERIJA

  • Statybos leidimas – Kultūros ir ugdymo centrui Vilniaus daugiafunkciame komplekse
  • Statybos leidimas – Kultūros ir ugdymo centrui Vilniaus daugiafunkciame komplekse
Vilniaus savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Saulius

Sekanti naujiena apie sprogdinamus nebaigtus statyti pamatus :))

Anonimas

jame bus du tualetai kavinė ir ir chaltūros centras,o tiek metu tempė guma tiek milijonu į ora išvaistyta ir gale šikenykas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS