Valdovų rūmų muziejaus direktoriui – Italijos Žvaigždės ordinas | Diena.lt

VALDOVŲ RŪMŲ MUZIEJAUS DIREKTORIUI – ITALIJOS ŽVAIGŽDĖS ORDINAS

  • 0

Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų muziejaus direktorius Vydas Dolinskas apdovanotas Italijos Žvaigždės ordino Karininko laipsniu.

Ketvirtadienį ordinas įteiktas Italijos ambasadoje Vilniuje, pranešė Valdovų rūmai.

S.Dolinskas pagerbtas už ypatingus nuopelnus puoselėjant Italijos ir Lietuvos ryšius.

Įteikdamas ordiną Italijos ambasadorius Lietuvoje Stefano Maria Taliani de Marchio (Stefanas Marija Taljanis de Markijas) pabrėžė, kad Lietuva ir Italija turi daug bendra, abi šalys skiria daug dėmesio ir pastangų siekdamos išsaugoti istorines vertybes ir paveldą, plėtoja glaudžius ryšius.

„Šiandieninį apdovanojimą suprantu kaip tam tikrą įpareigojimą toliau prisidėti prie muziejinio, kultūrinio bei mokslinio Lietuvos ir Italijos bendradarbiavimo. Taigi, pasižadu malonią „proitališką“ veiklą tęsti ir toliau“, – sakė S.Dolinskas.

Italijos Žvaigždės ordinas teikiamas nuo 2011 metų. Tai antras pagal svarbą ir prestižą valstybinis apdovanojimas Italijoje, jis skiriamas žmonėms, svariai prisidėjusiems prie Italijos draugiškų ryšių ir bendradarbiavimo su kitomis šalimis. Lietuvoje šių metų balandį toks ordinas įteiktas Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro direktoriui Gintautui Kėvišui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS