Vilniuje vėl bus skenuojamos gatvių dangos, siekiant įvertinti jų nusidevėjimą | Diena.lt

VILNIUJE VĖL BUS SKENUOJAMOS GATVIŲ DANGOS, SIEKIANT ĮVERTINTI JŲ NUSIDEVĖJIMĄ

  • 3

Šiais metais Vilniaus miesto gatvės vėl bus skenuojamos, siekiant įvertinti asfalto dangos nusidėvėjimą, pranešė savivaldybė.

Remiantis gautais duomenimis bus sudėlioti gatvių remonto prioritetai – tai leidžia ir kasmet sutaupyti apie 5 proc. gatvių remontui skiriamų lėšų.

2023 metais bus nuskenuota 2150 kilometrų Vilniaus miesto gatvių dangų – visos asfaltuotos eismo juostos. Darbai prasidėjo rugpjūčio pradžioje ir turėtų būti užbaigti iki lapkričio vidurio.

„Vilniuje keliame ambicingą tikslą per itin trumpą laiką atnaujinti kuo daugiau sostinės gatvių. Patirtis rodo, kad objektyvūs, duomenimis grįsti sprendimai dėl gatvių remonto leidžia sutaupyti apie 5 proc. gatvių remontui skirtų lėšų – tai reiškia, kad už tą patį biudžetą miestas turi galimybę kasmet sutvarkyti 5 proc. daugiau gatvių“, – sako Vilniaus meras Valdas Benkunskas.

Tokį gatvių priežiūros metodą „Grinda“ inicijavo dar 2021 metais, kai sukūrė gatvių skenavimo ir duomenų interpretavimo algoritmą.

Gatvių skenavimas atliekamas specialia ant mikroautobuso ir jame sumontuota technika.

GALERIJA

  • Vilniuje vėl bus skenuojamos gatvių dangos, siekiant įvertinti jų nusidevėjimą
  • Vilniuje vėl bus skenuojamos gatvių dangos, siekiant įvertinti jų nusidevėjimą
  • Vilniuje vėl bus skenuojamos gatvių dangos, siekiant įvertinti jų nusidevėjimą
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Skenuotojams

Ne Vilniaus gatvės, o kaimo vieškeliai. Duobė ant duobės. Nuo kratymo važiuojantys troleibusai ir autobusai, regis, pames savo detales. Tik prieš NATO susitikimą suremontuotos gatvės vėl tapo duobėtais vieškeliais. Kas per darbų kokybė, neišlaikanti 3 mėnesių?

Anonimas

PLIKA AKIMI , BLIAT, NEMATO

ai

ir vel nesibaigiantys remontai su 3 menesiu garantija

SUSIJUSIOS NAUJIENOS