Vilniuje vyks protestas: reikalaus mažesnių paslaugų ir produkcijos kainų | Diena.lt

VILNIUJE VYKS PROTESTAS: REIKALAUS MAŽESNIŲ PASLAUGŲ IR PRODUKCIJOS KAINŲ

  • 7

Vilniuje, Vinco Kudirkos aikštėje, šeštadienio vidurdienį vyks protestas – pilietinė akcija už įperkamą tvarumą, reikalaujant mažesnių produkcijos ir paslaugų kainų.

Protestą organizuoja viešoji įstaiga „Žiedinė ekonomika“ ir klimato judėjimai „Fridays for Future Lietuva“ bei „Extinction Rebellion Lietuva“.

Kaip pranešė organizatoriai, protesto metu bus reikalaujama mažesnių augalinės produkcijos ir viešojo transporto paslaugų kainų, subsidijų augalinei produkcijai ir viešajam transportui.

„Protestu sieksime sukelti diskusiją apie tai, kaip galima tvarią produkciją ir paslaugas padaryti labiau prieinamas kiekvienam. Protesto metu vyks performansas, bus sakomos kalbos, vaišinsime arbata“, – skelbia  organizatoriai.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

narkasnia protestos?

narkasnia sako kad kovuoja pries zemes uztersima, bet protestos pries dydeles kainas? taigi jei pigs, zmones daugiau vartos tokiu budu daugiau atlietu atsiras

Tingiu

aiskinti,kuo skiriasi "protestai" nuo streiku. Jusu juk laisvalaikis - gadinkite ji kaip patys norite!

na

taip kai randasi paslaugas teikiančių įmonių milijardieriais (nieko asmeniško, viešai teikiama informaciją), o darbuotojus atsiveža iš rytų, verkdami, kad tautiečiai nenori dirbti ir pastarieji emigruoja, kur algos didesnės, tada tikrai yra ką įvertinti ir kas žlugdo ne valstybės ekonomiką, bet valstybę? tad kas ? atrodo aišku., tai ką daro prižiūrintis ?, nes čia praradimai : biudžetui, nuo mažesnės algos-mažesni mokesčiai, mažesnės algos mokytojams, gydytojams, policininkams , teisėjams ir pan. uždirbti pinigai kitataučių siunčiami į jų gimtuosius namus, kitaip pinigai nedalyvauja valstybės ekonomikoje, psichologiniai atsiranda kitas mentalitetas , gyvenimo būdas, samprata, nuteka valstybės žmonės. Ką laimime? Kad dar atsiras kažkoks milijardierius?, ad astra? Bet valstybei išnykimas per devynis ratus, klausimas kodėl taikstomasi už atkatus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS