„Vilnius Pride“ organizatoriai: būtų gėda, jei renginyje nepasirodytų Seimo nariai | Diena.lt

„VILNIUS PRIDE“ ORGANIZATORIAI: BŪTŲ GĖDA, JEI RENGINYJE NEPASIRODYTŲ SEIMO NARIAI

  • 164

Ko laukti iš šeštadienį vyksiančių LGBTIQ bendruomenės „Vilnius Pride“ eitynių, plačiau LNK reportaže pasakojo vienas iš organizatorių Rokas Budrauskas.

– Ko laukti, kiek žmonių dalyvaus ir kuo šios eitynės skirsis nuo Estijos?

– Estijoje organizuojamos visų Baltijos šalių eitynės, o čia yra tiesiog Vilniaus bendruomenės. Tikimės 2-3 tūkstančių žmonių.

– Ar visas veiksmas prasidės nuo Arkikatedros?

– Ne, šiais metais mes darome kitaip. 12 val. renkamės prie Martyno Mažvydo bibliotekos, kur formuosime koloną. 13 val. pajudėsime link Katedros, kur vyks uždarymo kalbos, bendruomenės narius kviesime papasakoti savo istorijas.

Taip pat reportaže pasisakė Žmogaus teisių centro direktorė Jūratė Jukšaitė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Kokią žinutę siunčiate Seimo nariams?

– Kaip žinia, Lietuvoje partnerystės įstatymas nėra priimtas jau daugiau nei 20 metų. Mes ir praėjusiais metais ėjome su plakatu „Laikas partnerystei“. Kadangi įstatymas dar nepriimtas, tai eisime su juo ir šiais metais. Nešime šį plakatą, kol įstatymas bus pagaliau priimtas.

– Ar užteks tik plakato?

– Manau, kad šiandien bus nemažai žmonių, manau, kad jie parodys problemas, su kuriomis susiduria LGBTIQ bendruomenė. Tikėčiausi, kad žingsnis po žingsnio neapsisprendę arba dvejojantys Seimo nariai išgirs, kad yra realios problemos ir realūs žmonės.

– Seimo nariai žadėjo ateiti bent jau pasiklausyti kalbų ar pasakyti kalbą?

– Lyg ir turėtų tokių būti. Būtų gėda, jei kai kurie Seimo nariai ar ministrai nepasirodytų, nes tai yra jų politinės darbotvarkės klausimas.

– Ne visiems drąsu ateiti, jungtis. Žinau, kad Žmogaus teisių centras turi ir įvairių iniciatyvų?

– Yra labai daug žmonių, kurie galbūt pačiai LGBTIQ bendruomenei nepriklauso, bet jie dvejoja ar gal palaiko, tai juos visus kviečiame ateiti. Visi žmonės, kurie palaiko bendruomenę, kurie yra geranoriški, kurie ateis su šypsenomis kviečiame prisijungti.

Eitynėms ruošiasi ne tik renginio organizatoriai, bet ir policijos pareigūnai. Reportaže pasisakė ir Viešosios tvarkos valdybos pirmininkas Dainius Daukantas.

– Aplinką stebite kiek anksčiau nei vyksta pačios eitynės. Ar įžvelgiate kažko neįprasto?

– Kaip ir prieš bet kurį renginį mes ruošiamės, renkame informaciją tiek viešojoje, tiek socialinėje erdvėse. Šią akimirką kažkokių indikacijų nematome.

– Tokios eitynės dažnai neapsieina be provokacijų. Kokios pajėgos ruošiamos?

Tikime visuomene, tikime bendruomene, Vilniaus miesto gyventojais, svečiais, kad jie netrukdys renginiui.

– Matau, kad mūsų visuomenė bręsta ir požiūris į tokio pobūdžio renginius keičiasi. Pastarųjų metų renginiai rodo, kad situacija gerėja. Tikime visuomene, tikime bendruomene, Vilniaus miesto gyventojais, svečiais, kad jie netrukdys renginiui. O policija, kaip ir visada, prieš didesnio masto renginius ruošiasi, dirbs gausesnės policijos pajėgos, kurios užtikrins viešąją tvarką ir eismo saugumą.

– Eisena palies ne tik tuos, kurie joje dalyvaus, taip pat ir vairuotojus. Kaip bus ribojamas eismas?

– Dėl eismo ribojimų labai pergyventi nereikėtų. Jei kažkas turi skubėti, tai nuo 12 val. iki 16 val. turėtų rinktis maršrutą, nekertantį Gedimino prospekto. Eismo ribojimai bus trumpalaikiai – tik tuo metu, kai vyks eitynės, prieš jas ir po jų eismas vyks įprasta tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (164)

jau

gana rašinėti apie tą pirdę

Linksmoji Jadzė

Įdomiau būdavo, kai Uoka ar Šustauskas rėkaudavo .Gaila , abu jau po smėlio sluoksniu. O mes taip taip su viltimi laukėme Seimo nario Gražulio . Kur dingo jo kovingumas , iškalba , ryžtas ?

hj

"teisininkė" Laura Šaliamoraitė-Andrušaitė, - niekam nerekomenduoju šios "teisininkės"... žemesnio lygio ir žemesnės moralės teisininkės jau nelabai surasi, meluoja, klastoja dokumentus, teikia melagingus duomenis valstybinėms institucijoms, nors tai neturėtų stebinti, nes ji dirba Matijošaičiams ir Vičiūnams, kurie remia vaikų prievartautojus ir žudikus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS