Į policiją atvykęs E. Masiulis: blogai, aišku, kad blogai | Diena.lt

Į POLICIJĄ ATVYKĘS E. MASIULIS: BLOGAI, AIŠKU, KAD BLOGAI

  • 47

„MG Grupės“ politinės korupcijos byloje nuteistas buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis penktadienį prisistatė į Klaipėdos apskrities Vyriausiąjį policijos komisariatą, kur toliau bus sprendžiama dėl jo pervežimo į kalėjimą bausmei atlikti.

E. Masiulis į komisariatą atvyko prieš 15 val. automobiliu. Jį palydėjo žmona.

„Esu informuotas, kad į Šiaulius dabar važiuoju“, – žurnalistams Klaipėdoje sakė E. Masiulis.

„Žmogiškąja prasme sunku, bet lengvas kelias ne mūsų kelias. Atlikinėdamas bausmę lauksiu Aukščiausiojo Teismo sprendimo ir manau, kad čia nėra pabaiga, o teismo sprendimas bus palankus“, – sakė jis.

Anot E. Masiulio, kasacinis skundas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) dėl bausmės vykdymo stabdymo dar nėra paduotas.

„Supraskime, kad apimtys yra labai didžiulės. Vien tik Apeliacinio teismo sprendimas 700 su viršum puslapių. Natūralu, kad dabar advokatai nagrinėja, analizuoja, ruošia. Kai jau labai kokybiškai paruoš, tada ir paduos“, – tvirtino buvęs Seimo narys.

Paklaustas, ką pasiėmė, jis sakė turėjęs mažai laiko susiruošti, tad susirinko būtiniausius daiktus – rūbus, knygas – vešis ir Kristinos Sabaliauskaitės romaną „Petro imperatorė“.

Teismo sprendimo ir manau, kad čia nėra pabaiga, o teismo sprendimas bus palankus.

„Blogai, aišku, kad blogai. (...) Žmona, vaikai, išgyvena ir pergyvena“, – atsakė E. Masiulis, paklaustas, kaip reagavo šeima.

Apeliaciniam teismui trečiadienį pakeitus pirmos instancijos teismo sprendimą ir nuteisus visus kaltinamuosius koncerno „MG Grupė“ (anksčiau vadinosi „MG Baltic“) politinės korupcijos byloje, E. Masiuliui skirta pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmė.

Buvusiam „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui skirti šešeri metai laisvės atėmimo, Darbo partijos atstovui Vytautui Gapšiui – ketveri metai ir šeši mėnesiai laisvės atėmimo. Jiems taip pat skirtos tūkstantinės baudos.

„MG Grupei“, Liberalų sąjūdžiui ir Darbo partijai skirtos atitinkamai daugiau nei 1,1 mln., 377 tūkst. ir 301 tūkst. eurų baudos.

Buvusiems liberalams Šarūnui Gustainiui ir Gintarui Steponavičiui tai pat skirtos skirtos tūkstantinės baudos.

E. Masiulis 2008–2016 metais buvo Liberalų sąjūdžio pirmininkas, 2000–2016 metais – Seimo narys. 2008–2012 metais ėjo susisiekimo ministro pareigas. 

Kaip skelbė portalas lrt.lt, E. Masiulis, R. Kurlianskis ir V. Gapšys iš pradžių bus pristatyti į Kauno kalėjimą, esantį, o iš ten per 10 darbo dienų bus paskirti į konkrečias bausmės atlikimo vietas.

Konfiskuoti pinigai

Iš E. Masiulio konfiskuoti 241 tūkst. 490 eurų perduodami į valstybės biudžetą.

„Teismas išsiuntė raštą Specialiųjų tyrimų tarnybai, nes joje saugomi iš E. Masiulio konfiskuoti pinigai. Raštas išsiųstas dėl pinigų perdavimo“, – BNS penktadienį sakė Vilniaus apygardos teismo atstovė Lina Nemeikaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (47)

Julija

Tai cirkas be pinigų tiems, kurie dar tiki Lietuvos teisėsauga...

samas

Kalėjimams papildomas rūpestis, reikės įrengti "liuks" klasės kameras, ruošti pagerintą maistą. Gal geriau paleisti?

jauni nesąžiningi politikai Lietuvoje dažniausiai sudega

Kvailiausia kai kišys įvardijamas paskola atboline data - tai buvo pasityčiojimas prieš visus rinkėjus ,mokesčių mokėtojus ir prieš visą Lietuvos teisinę sistemą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS