S. Skvernelis apie aprašinėtą Upės gatvę: nusikaltimas, padarytas turint labai aiškius motyvus | Diena.lt

S. SKVERNELIS APIE APRAŠINĖTĄ UPĖS GATVĘ: NUSIKALTIMAS, PADARYTAS TURINT LABAI AIŠKIUS MOTYVUS

  • 34

Byloje dėl aprašinėtos Sauliaus Skvernelio gatvės įvyko dar vienas posėdis. Nors kaltinamasis sako, kad kritikuoti politikų niekas nedraudžia, buvęs ministras pirmininkas kitokios nuomonės – nusikaltimas, padarytas turint labai aiškius motyvus.

Gediminas Vaitkevičius skaičiuoja laiką iki teismų maratono baigties. Jis kaltinamas viešosios tvarkos pažeidimu ir šmeižtu. Kitoje barikadų pusėje – buvęs ministras pirmininkas S. Skvernelis.

„Čia yra kaip piktnaudžiavimas – politikas neturėtų nuo kritikos, nuo protestų gintis tokiomis priemonėmis. Kritikuoti ir protestuoti yra galima ir niekas nėra pažeista. O jei kažkokie smulkūs pažeidimai yra, tai čia yra ne bylos reikalas“, – kalbėdamas LNK žinioms svarstė kaltinamasis G. Vaitkevičius.

Vyras teigė besitikintis išteisinimo ir pridūrė, kad šios bylos visai neturėjo būti. Vis dėlto, vilnietis žino – baudžiamasis kodeksas už tai numato net laisvės atėmimą. Griežčiausia bausmė – dveji metai belangės.

Politikų kritikuoti niekas nedraudžia ir niekada nedraus, bet kada darai nusikaltimą naktį, atvažiavęs, pasislėpęs, ir dar bandai pakartoti, kokia čia kritika? Čia yra šmeižtas.

Nuotoliniame posėdyje buvo apklausta S. Skvernelio žmona Silvija Skvernelė. Kalbėdama apie Upės gatvėje paliktus užrašus „Skvernelis“ ir „Vagies namai“, buvusio ministro pirmininko žmona neslėpė – tai itin skaudi patirtis, nes jos šeima dėl susidomėjimo esą ir taip jaučia didelį stresą. Terliones S. Svernelė teigė pastebėjusi važiuodama su dukra ir iš karto supratusi, kad tai susiję su asfaltuotu keliu, bet tai, kad tai – tikrai ne bendruomenės narių poelgis. Moteris pridūrė, kad bendruomenė pati rinko lėšas – atkarpą asfaltavo iš savo santaupų, o vėliau prie to prisidėjo ir Vilniaus rajono savivaldybė.

Kaip praneša LNK žinios, S. Skvernelė neatmeta, kad kaltinamasis G. Vaitkevičius veikė ne savarankiškai, o kažkam paliepus. Posėdyje buvo apklaustas ir vienas iš S. Skvernelį saugojusių pareigūnų. Kaltinamasis kelia prielaidą, kad jo, Arūno Dautaro, nurodymu jis ir buvo sulaikytas. Ir jo paliepimu bandyta užrašą naikinti.

„Bet jis buvo tas, kur iš vakaro užrašų valymą organizavo, kur atvažiavo Vilniaus miesto savivaldybė į rajoną, nors tokios teisės visiškai neturi ir pažeidžia įstatymus svetimoje nuosavybėje šeimininkaudama“, – svarstė kaltinamasis.

S. Svernelis šioje byloje pripažintas nukentėjusiuoju. Jis jau anksčiau sakė, kad iš kaltinamojo jam nieko nereikia – ieškinys neteikiamas. Buvusio ministro pirmininko noras yra vienas – kad asmuo atsakytų pagal įstatymą.

Tuo tarpu, kaltinamojo G. Vaitkevičiaus nuomone, ši byla esą yra bandymas užčiaupti visuomenę ir jos piliečius, kad šie nedrįstų kritikuoti valdžios.

„Na, matote, kritika ir nusikaltimas – du skirtingi dalykai. Politikų kritikuoti niekas nedraudžia ir niekada nedraus, bet kada darai nusikaltimą naktį, atvažiavęs, pasislėpęs, ir dar bandai pakartoti, kokia čia kritika? Čia yra šmeižtas. Nusikaltimas, padarytas turint labai aiškius motyvus, – naktį, slepiantis nuo visuomenės, tikintis, kad nebus pagautas. Bet šį kartą nepavyko – ėmė ir pagavo“, – LNK žurnalistams teigė S. Skvernelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

Andrius

Kur čia šmeižtas?

ha

idijotai,apie kokį sugadintą turtą šnekat? Ant tkokių keliukų ir šaligatvių vyksta vaikų piešinių konkursai ir niekas nešaukia,kad jie buvo sugadinti

KLP

nu mentas daugiau nieko nemato tik nusikaltimus, todel mentu i politika negalima leisti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS