Teismas imasi A. Paleckio įsteigtos asociacijos likvidavimo bylos | Diena.lt

TEISMAS IMASI A. PALECKIO ĮSTEIGTOS ASOCIACIJOS LIKVIDAVIMO BYLOS

Vilniaus regiono apylinkės teismo Vilniaus rajono rūmų teisėjas pirmadienį parengiamajame posėdyje ketina nagrinėti Generalinės prokuratūros prašymą likviduoti už šnipinėjimą nuteisto Algirdo Paleckio asociaciją „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“.

Teismų informacinė sistema LITEKO skelbia, kad bylos esmė – juridinio asmens pripažinimas neteisėtai įsteigtu.

Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorė Sigita Vasiliauskienė anksčiau yra sakiusi, kad asociaciją likviduoti prašoma įvertinus jos vadovės Erikos Švenčionienės pasisakymus, taip pat narių veiksmus vykstant į Rusiją.

E. Švenčionienė ir dar keturi asmenys šioje byloje dalyvauja kaip tretieji asmenys, nereiškiantys savarankiškų reikalavimų.

Teismas BNS informavo, kad byloje gautas atsakovo „Tarptautinio geros kaimynystės forumo atsiliepimas“, tretieji asmenys atsiliepimų neteikė.

Anot prokuratūros, asociacijos veikla yra priešinga Konstitucijai, kenkia valstybei.

Pripažinti neteisėtai įsteigtu ir likviduoti „Tarptautinį geros kaimynystės forumą“, pasak prokurorės, prašoma, nes „tikrieji asociacijos veikimo tikslai yra neteisėti ir prieštaraujantys viešajai tvarkai“.

S. Vasiliauskienės teigimu, asociacijos paprastai yra steigiamos tam tikriems žmonių interesams, poreikiams tenkinti konkrečiose srityje, tuo tarpu šiuo atveju yra „visiškai neaišku, kokiems tikslams buvo įsteigta ši asociacija“.

Į tai atsižvelgę prokurorai konstatavo, kad „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ tikslai įstatuose nurodyti formaliai.

Prokuratūra taip pat atlieka du ikiteisminius tyrimus, susijusius su A. Paleckio organizacija. Jis pats yra nuteistas dėl šnipinėjimo Rusijos žvalgybai, jam skirta reali šešerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Teisėsaugos dėmesio asociacija sulaukė po jos atstovų apsilankymo Maskvoje, kur jie susitiko su Rusijos visuomenės rūmų atstovais, surengė spaudos konferenciją.

E. Švenčionienė kėlė abejonių dėl dabartinės Lietuvos valdžios išrinkimo teisėtumo, kaltino ją darant ekonominę žalą ir bauginant savo piliečius dėl galimo Rusijos įsiveržimo.

Anksčiau ji su bendražygiais lankėsi Baltarusijoje, susitiko su jos autoritariniu vadovu Aliaksandru Lukašenka.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Cha

kaulėtas iš viso nežino už ką pusę gyvenimo kalėjime sėdi tai dabar aniems visiems bus kaip hienytei iki gyvos galvos

Dawai dawai

falsifikuokit prigalvokit kuo didesnių nusikaltimu. Kap Venckienės byloj kur buvo net 38 jai prisiūti nusikalstami veiksmai. Galima ir Paleckiui isukt i sikna kad sumušė koki kovinio sporto čempiona ar kokim dviem mentam išsuko tris rankas:D:D

to pas mus laisvė

TEISINGAI PARAŠEI PAS MUS LAISVĖ BET GARBINTI GALIMA TIK JANKIUS KURIE NUMETĖ ATOMA IR GYVUS SUDEGINO MIESTUS NAGASAKI OKLAHOMA TIESIOG IŠVIRĖ SU VISAIS VAIKAIS PADARĖ ŠALTIENA KURI MĖTĖSI PAKRAŠČIAIS O LIBIJA SIRIJA IRAKAS O JUGOSLAVIJA KIEK BOMBU NUMETĖ JANKIAI IŠDRASKĖ ŠALI IŠŽUDĖ JOS ŽMONES GAILA KAD JANKIAI NAIKINA EUROPA O TAUTOS NESUPRANTA IR LOJA NE I TA PUSE NES EUROPA VALDO SUSODINTI JANKIU CHLAPČIUKAI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS