Artėjant Velykoms – ypatingų patiekalų receptai ir kiaušinių marginimo būdai | Diena.lt

ARTĖJANT VELYKOMS – YPATINGŲ PATIEKALŲ RECEPTAI IR KIAUŠINIŲ MARGINIMO BŪDAI

  • 0

Artėja spalvingiausios metų šventės – Šv. Velykos, taigi TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Ieva Pikžirnytė ne tik gamins įvairiausius patiekalus šventiniam stalui, bet ir pademonstruos, kaip marginti kiaušinius natūraliais dažais.

Laidos viešnia gastro gidė, kavos ir maisto ekspertė Ieva gamins geltoną kaip saulė varškės keksą su aguonomis ir avietėmis. Saulės geltonumą keksui suteiks ciberžolė. Apie maistą ir prieskonius Ieva žino tikrai labai daug.

„Ciberžolę sumaišius su juodaisiais pipirais jos pasisavinimas žymiai pagerėja. Tokiu mišiniu galima gardinti ir saldžiuosius patiekalus“, – patarė laidos viešnia. Ji taip pat pademonstruos, kaip nudažyti kiaušinius su ciberžole.

Nuolatinis laidos šefas, grilio virtuozas V. Blauzdavičius Velykų stalui siūlo pasigaminti patiekalą, primenantį netikrą zuikį – jautienos faršą sluoksniuos su slyvomis ir apvilks kiaulienos šoninės marškinėliais.

Kitas laidos šefas, istorinės virtuvės ekspertas T. Rimydis švenčių stalui pasiūlys lengvesnį patiekalą – gamins lašišą su smidrais. Tomas laidos žiūrovams taip pat pademonstruos, kaip atskirti skaniąją smidro dalį nuo kietosios. „Smidrų kotelių irgi nereikia išmesti, iš jų galima virti sultinį, sudžiovinus puikų pagardą pasidaryt. Viską galima panaudot“, – sako šefas.

Desertui šefas pasiūlys lengvai paruošiamą pieno kremą su šaltyje džiovintomis uogomis. Siūlome ir Jums pasigaminti!

Reikės:

300 g pieno;

100 g cukraus (arba pagal skonį);

50 g šaltyje džiovintų uogų;

3 želatinos lapelių;

šiek tiek vanilės.

Gaminimas:

Želatinos lapeliai išbrinkinami šaltame vandenyje.

Pienas maišant užkaitinamas kartu su cukrumi (neužverdama).

Nuimama nuo kaitros, dedama vanilė, dedami brinkinti želatinos lapeliai ir viskas išmaišoma.

Paruoštas kremas išpilstomas į nedidelius indelius ir dedamas į šaldytuvą 30 minučių, kad šiek tiek sutvirtėtų (bet tik labai lengvai, sustingti neturi).

Tiekiant ant viršaus užberiama šaltyje džiovintų uogų.

Nauja rubrika – „La Maistas #ISNAMU“

„La Maistas“ žiūrovų laukia netikėtumas – laidoje atsiranda nauja rubrika #ISNAMU, kurioje laidos šefai iš savo namų virtuvių demonstruos, kaip pasigaminti skanius, nesudėtingus patiekalus iš to, ką turite savo šaldytuvuose ir spintelėse.

Šį kartą T. Rimydis iš savo virtuvės demonstruos, kaip išsikepti grikių pyragą su obuoliais, o V. Blauzdavičius pasiūlys pasigaminti sočią vakarienę – Suomišką bulvių ir sūrio apkepą.

„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3.

GALERIJA

  • Artėjant Velykoms – ypatingų patiekalų receptai ir kiaušinių marginimo būdai
  • Artėjant Velykoms – ypatingų patiekalų receptai ir kiaušinių marginimo būdai
Laidos kūrėjų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS