„Šokantis senamiestis“ – ne tik šokiai | Diena.lt

„ŠOKANTIS SENAMIESTIS“ – NE TIK ŠOKIAI

  • 1

Šeštadienį Kauno senamiestis šurmuliuos šokio ritmu. "Kauno senamiesčio draugijos" organizuojamas renginys sujungs ne tik profesionalius šokėjus ir mėgėjus, bet ir muzikantus, vaikus, baikerius bei visus neabejingus šokiui.

Šeštadienį Kauno senamiestis šurmuliuos šokio ritmu. "Kauno senamiesčio draugijos" organizuojamas renginys sujungs ne tik profesionalius šokėjus ir mėgėjus, bet ir muzikantus, vaikus, baikerius bei visus neabejingus šokiui.

Pradės baikeriai ir vaikai

Šokio šurmulys žadins senamiestį nuo pat ryto. 11.30 val. prie Kauno pilies bus atidaryti "Šokančio senamiesčio" ir "Bike Show Millennium" renginiai. Ceremoniją ves "Mis Lietuva 2008" Gabrielė Martirosianaitė ir šokėja Beatričė Skabickienė. Žiūrovus stebins įvairių šokių mokyklų pasirodymai – "Funny Beat", "Sūkurys", "Dance 4 fun", "Bunker Ladies", "Vėtra", "Keberiokštukas", "Mažasis samurajus", Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmai. Įspūdingą pasirodymą žada "Ugnies valdovai". Tarptautinių konkursų laureatė vokalistė Morta Rodalevičiūtė, Nojus Grudis ir Jurgita Siurvilaitė dovanos muzikinius numerius, o "Modeliai.lt" pademonstruos madų šou.

Renginio mecenatas "Nuova" kurs šventę Kauno vaikų globos namų "Atžalynas", vaikų gerovės centro "Pastogė" ir Kauno savivaldybės vaikų globos namų auklėtiniams. Pirmojoje "Šokančio Senamiesčio" programos dalyje socialine veikla garsėjanti įmonių grupė inicijuos svajonėmis išmargintų aitvarų skraidinimą. Programos kulminacija – bendras baikerių ir šokėjų pasirodymas su vaikų namų auklėtiniais.

Profesionalams ir mėgėjams

Nuo 16 val. Jūratės ir Česlovo Norvaišų globojamo "Šokančio senamiesčio" šou programą pradės Rotušės a. "Kauno senamiesčio draugijos" organizuojamame renginyje dalyvaus žiūrovų pamėgti TV3 projekto "Šok su manimi" dalyviai – Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, Vytautas Viluckis, Sandra Žutautienė, Ernestas Monginas, Gintarė Malinauskaitė ir Lietuvos čempionas Richardas Eglitis. Profesionalumu stebins "Šokių akademija", šokių klubas "Santaka", "Dance Innovation Team", argentinietiško tango mokykla "Tango Salon" ir šokių studija "Inbeat".

Dovilės rytietiškų šokių studijos įkūrėja Dovilė Mikučionienė nukels į Rytus, o "Viduramžių šokių" pasirodymai – į XVI a. Taip pat žiūrovų laukia muzikinio teatro šokėjų kankanas, o specialiai šiam renginiui parengtą tango pademosntruos maestro Vilhelmas Čepinskis, Viktorija Čepinskienė ir Sergejus Krinicinas. Gausią šokių programą papildys "Lietuvos balso" finalininkas, žiūrovų numylėtinis Daugirdas Šemiotas. Šokio ritmą ir nuotaiką palaikys renginio vedėjai "Mis Lietuva 2013" R.E.Mazurevičiūtė ir šokantis renginių vedėjas Vytenis Kazlauskas.

Vilniaus g. įsikūrusioje scenoje nuo 16 val. bus galima išvysti Gintarės ir Tomo Slausgalvių šokių studiją "Dance 4fun" ir "Senamiesčio klubo" pasirodymus su B.Skabickiene priešakyje.

Šokiui pakvies visus

Pasibaigus šou programai, nuo 19.30 val. Rotušės a. vyks šokiai visiems. Scenoje ir specialiai mėgėjams suformuotoje šokių aikštelėje galės pašokti visi norintieji, galintieji ir neabejingieji šokiui.

,,Kauno senamiesčio draugijos" vadovė Aistė Grybauskienė teigia, kad kiekvienam norinčiam ir mėgstančiam pašokti atviras renginys yra socialinio reiškinio užuomazga, formuosianti šokio tradicijas Senamiesčio erdvėse. "Sisteminiai, visiems nemokami šokių vakarai turi tapti tradicine Senamiesčio kultūrinio gyvenimo dalimi", – sakė "Šokančio Senamiesčio" organizatorė.

Laukia ir kitos pramogos

"Kauno senamiesčio draugijos" vadovė A.Grybauskienė teigia, kad šventės dalyvių lauks ir kitos pramogos. Viso renginio metu Rotušės a. vyks mados mugė "KODAS 477", kurią organizuoja dizaino studija "Interjero erdvė". Gurmanai taip pat nebus užmiršti – juos vaišins "Austrės.lt" ir Japoniško maisto restoranas "Yakata". "Floristika gyvai" pristatys Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras, o fotografijos gerbėjai galės pasigrožėti nuotraukų paroda apie šokius.

Ilgametis Kauno senamiesčio renginių rėmėjas "Nuova" kviečia praleisti laiką šokio ritmu. "Mūsų šūkis – "Mums rūpi daugiau", nes mums iš tiesų rūpi, kad Kaune būtų gera gyventi. "Šokantis Senamiestis" – garantuotas gerų emocijų užtaisas visiems kauniečiams. Smagu, kad miestiečiai gali išeiti į gatves ir leisti laiką kultūringai", – teigė bendrovės "Nuova" marketingo vadovė Liuda Znaidauskienė.

Atgaivino senamiestį

"Šokančio senamiesčio" sumanytoja Beatričė Skabickienė pasidžiaugė, kad iki šiol šventė sulaukdavo didelio pasisekimo ir miestiečių dėmesio.

"Labai norėjosi, kad visi žmonės turėtų galimybę įsitraukti į šventę ir džiaugiuosi, kad taip atsitinka. Seniau šventę pradėdavome eitynėmis ir masiniu šokiu, į kurį įsitraukdavo paprasti praeiviai", – kalbėjo B.Skabickienė.

J.Norvaišienė, medicinos mokslų daktarė, net 32 dvejus metus akademinę veiklą derinusi su profesionaliu šokių sportu susiformavo labai gerą nuomonę apie artėjantį renginį.

"Savo jaunystėje negaliu atsiminti nieko panašaus. Taip, būdavo fejerverkai per Naujuosius metus, bet tik tiek. Labai džiugu, kad kartu kuriame naujas tradicijas", – kalbėjo moteris.

Nuo 1962 m. legendiniame "Sūkuryje" šokusi moteris džiaugiasi, kad vis daugiau žmonių įsitraukia į šokius ir į senamiesčio gyvenimą.

"Senamiestis su savo architektūrinio paveldo objektais, savo mikroaura yra unikalus, ir iki šiol mes jam skyrėme per mažai dėmesio", – džiaugėsi J.Norvaišienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gerda Photography

Daugiau nuotraukų (350+) Gerda Photography puslapyje Facebooke :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS