Dvi sparčiai augančios savivaldybės dalijasi patirtimi | Diena.lt

DVI SPARČIAI AUGANČIOS SAVIVALDYBĖS DALIJASI PATIRTIMI

  • 1

Jauniausias Lietuvos meras – Vilniaus rajono savivaldybei pirmus metus vadovaujantis Robertas Duchnevičius (31 metų) – atvyko pasisemti patirties pas vieną labiausiai patyrusių savivaldos atstovų Valerijų Makūną, kuris Kauno rajonui sėkmingai vadovauja jau penktą kadenciją.

Liepos 17 d. abu politikai su savo komandų nariais ir specialistais lankėsi Mastaičių daugiafunkciame centre, apžiūrėjo baseiną, susipažino su Akademijos Pilėnų kvartale vykstančiais renovavimo ir kiemų tvarkymo darbais, paskui diskutavo Kačerginės daugiafunkciame centre.

„Iš mero V. Makūno ir jo politinės komandos galima imti pavyzdį, kaip efektyviai ir greitai spręsti gyventojams opius klausimus. Turime daug panašių iššūkių, todėl pasidalydami patirtimi galime pasiekti geresnių rezultatų“, – pastebėjo R. Duchnevičius.

Kauno rajono savivaldybės gyventojų skaičius artėja prie 113 tūkst., Vilniaus rajonas taip pat pasižymi itin sparčiais augimo tempais, todėl abiem savivaldybėms svarbu užtikrinti pakankamą vietų skaičių darželiuose, nuolat optimizuoti švietimo įstaigų tinklą.

Spręsdama šias problemas, Kauno rajono savivaldybė pirmoji šalyje panaudojo Viešojo ir privataus sektorių partnerystės (VPSP) modelį, pagal kurį buvo pastatyta Mastaičių pradinė mokykla, modernizuotas baseinas, Kačerginės daugiafunkcis centras ir Zapyškio pagrindinė mokykla.

Svečiai aplankė Akademijoje veikiantį šeimos darželį, domėjosi galimybėmis statyti ugdymo įstaigas iš greitai surenkamų modulių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ogi

patirtis paprasta kas daugiau /avinu/ apmaus ppp

SUSIJUSIOS NAUJIENOS