LSU garbės daktaro regalijos įteiktos Tartu universiteto profesoriui | Diena.lt

LSU GARBĖS DAKTARO REGALIJOS ĮTEIKTOS TARTU UNIVERSITETO PROFESORIUI

  • 0

Iškilmingo LSU Senato posėdžio metu Tartu universiteto Sporto mokslo ir kineziterapijos instituto profesorius Mati Paasuke inauguruotas garbės daktaru.

„Profesorius Mati Paasuke daugelį metų bendradarbiauja su LSU. Jo dėka užsimezgė ryšiai ir iki šiol glaudžiai bendradarbiauja mūsų ir Tartu universiteto mokslininkai. Profesorius aktyviai dalyvavo kuriant ir tebedalyvauja vykdant jungtines Tartu universiteto ir LSU biologijos doktorantūros studijas. M. Paasuke nuolat skatina Baltijos šalių mokslininkų bendradarbiavimą. Nuo 2010 m. profesorius yra Lietuvos sporto universiteto Tarybos narys. Taigi profesoriaus M. Paasuke veikla yra itin reikšminga LSU raidai“, – teigė Senato pirmininko pavaduotojas, studijų prorektorius dr. Gediminas Mamkus.

  „Džiaugiuosi, kad kartu su jūsų mokslininkais nuveikėmė ir, tikiuosi, dar nuveiksime prasmingų darbų. Dėkoju už mano veiklos įvertinimą ir suteiktą garbės daktaro vardą“, – per inauguracijos ceremoniją sakė prof. M. Paasuke.

  M. Paasuke 1976 m. baigė Tartu universitetą, čia apgynė ir daktaro disertaciją. Pagrindinė tyrimų sritis — žmogaus skeleto raumenų susitraukimo savybės. M. Paasuke dėsto kineziologiją, žmogaus psichologiją, motorinės sistemos valdymą, pratimų fiziologiją, funkcinę anatomiją. Profesorius — beveik 100 tarptautinių mokslinių straipsnių ir 5 knygų autorius, daugiau nei 10 mokslo daktarų disertacinio darbo vadovas.

  M. Paasuke yra Estijos fiziologijos organizacijos, Tarptautinės biomechanikos organizacijos, Tarptautinės sporto biomechanikos organizacijos narys, priklauso Tarptautinei fizinio aktyvumo ir sveikatinimo tyrėjų tarybai, Baltijos sporto mokslo asociacijos viceprezidentas, Estijos olimpinės akademijos narys.

  Kaip kviestinis dėstytojas prof. M. Paasuke paskaitas yra skaitęs Ispanijos, Lietuvos, Rusijos, Suomijos  ir Turkijos universitetuose.

GALERIJA

  • LSU garbės daktaro regalijos įteiktos Tartu universiteto profesoriui
  • LSU garbės daktaro regalijos įteiktos Tartu universiteto profesoriui
  • LSU garbės daktaro regalijos įteiktos Tartu universiteto profesoriui
  • LSU garbės daktaro regalijos įteiktos Tartu universiteto profesoriui
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS