Dingusios Agotos paieška: aišku tik tiek, kad „Girstučio“ ji nepasiekė ir jos telefonas neveikia | Diena.lt

DINGUSIOS AGOTOS PAIEŠKA: AIŠKU TIK TIEK, KAD „GIRSTUČIO“ JI NEPASIEKĖ IR JOS TELEFONAS NEVEIKIA

  • 109

Kauno policija, nuo sekmadienio vakaro ieškanti iš savo namų Amaliuose, Trešnių take, į parduotuvę išvykusios devynmetės Agotos R., prašo visų norinčiųjų padėti dalintis turima informacija pirmiau su pareigūnais – telefonais 8 700 60600 arba 112, o ne socialiniuose tinkluose. Nes sklinda daug netikslios informacijos, ne tik keliančios bereikalingas aistras, bet ir apsunkinančios policijos darbą, nes ne viskas pasitvirtina, o brangus laikas gaištamas. Tačiau policijai ir toliau labai reikalinga geranoriška visuomenės pagalba.

Praėjus pusei paros, anot Kauno policijos atstovės, jau tiksliai žinoma, kad devynmetė išėjo iš namų apie 16.30 val. Maždaug tokiu laiku ji dar kalbėjo telefonu su namiškiais, tačiau šio pokalbio metu jokių nerimo ženklų, kad gali kažkas atsitikti, nepastebėta.

Neturi pareigūnai ir duomenų, kad devynmetė būtų sukonfliktavusi su namiškiais.

Tiesa, nors ji teigė, kad važiuos į „Girstutį“, policija duomenų, kad mažametė ten būtų pasirodžiusi, neturi.

Apie Agotos R. dingimą artimieji policijai pranešė po 19 val., kai nesulaukę jos grįžtant į namus, dar bandė susisiekti su devynmete telefonu ir ieškoti jos savo pastangomis.

Policijos atstovės teigimu, dingusios mažametės telefonas neveikia – yra išjungtas arba išsikrovęs jau nuo sekmadienio vakaro.

Tą patį sekmadienio vakarą – 22.45 val., t. y. jau paskelbus apie Agotos R. dingimą, policija sulaukė informacijos iš moters, kuri teigė apie 17 val. prie Chemijos gatvės stotelės, į kurią iš namų išėjo devynmetė, mačiusi, praeidama pro šalį, panašią mergaitę, kažkokį vyriškį ir nežinomo modelio automobilį. Dėl to tą patį sekmadienio vakarą prašyta ir važiavusių nuo 16.20 iki 17.20 val. Chemijos gatve bei turinčių automobiliuose vaizdo registratorius pagalbos.

Tačiau, anot policijos atstovės, bent šiandien iki 10 val. daugiau liudytojų, galinčių patvirtinti minėtos moters teiginius, neatsirado.

Kaune dingusios mergaitės paieškos ir vietovės

Regimanto Zakšensko, E. Ovčarenko/BNS nuotr.

Nepaisant to, intensyvi devynmetės paieška, nepaisant oro sąlygų, anot Kauno policijos atstovės, buvo tęsiama pernakt. Policijai talkino Raudonojo Kryžiaus savanoriai bei pilietiški gyventojai. Kadangi manoma, kad devynmetė dingo pakeliui į parduotuvę, jos ieškota aplink gyvenamąją vietą, minėtą viešojo transporto stotelę, Amalių-Petrašiūnų bei „Girstučio“ kryptimis ir Pažaislio vienuolyno prieigose prie Kauno marių, kur mėgsta burtis jaunimas.

Šiandien devynmetės paieškos tęsiamos toliau. Be to, kai kurios savaitgalį nedirbusios įmonės pažadėjo policijai peržiūrėti savo vaizdo kamerų įrašus. Viliamasi, kad kai kurie, galbūt tik šiandien apie devynmetės dingimą sužinoję asmenys taip pat, viską pergalvoję, suteiks policijai naudingos informacijos.

Pareigūnai analizuoja didelį kiekį vaizdo įrašų. Gyventojų prašoma pasidalinti vaizdo registratorių Trešnių take ir aplink fiksuota medžiaga.

Anot policijos atstovės, iki šiandien ryto dar buvo neatmesta nė viena versija, kas galėjo nutikti devynmetei. Tarp jų – ir nusikaltimo bei nelaimingo atsitikimo. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl be žinios dingusio asmens paieškos.

Ragina tikrinti šulinius, laiptines ir vandens telkinius

Dingusios mergaitės ieškantiems gyventojams Kauno policijos pareigūnai pateikė atnaujintas instrukciją, kaip vykdyti paiešką.

„Ieškome mergaitės Agotos, devynerių metų amžiaus. Jos požymiai – apie 1,40 metro ūgio, liekno kūno sudėjimo“, – į susirinkusiuosius kreipėsi mergaitės paiešką koordinuojantis policijos pareigūnas.

Pasak jo, mergaitė su savimi turėjo telefoną ir juodą kuprinę, todėl paieškų metu ieškoma paties vaiko arba jo daiktų.

E. Ovčarenko/BNS nuotr.

„Laikomės drausmės, išsirikiuosime ir praeiname tą teritoriją. Pasižiūrime šulinius, laiptines, vandens telkiniai, gal kažkas yra įlūžę šviežiai. Yra įvairios versijos. Jeigu kažką randate įtartino, informuojate savo sektoriaus pareigūną, jie susisiekia su paieškos organizatoriumi ir dirbame toliau“, – sakė policijos pareigūnas.

Dėkoja savanoriams

Kaip pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM), ministrė Agnė Bilotaitė atidžiai stebi Kaune dingusios mažametės paiešką, palaiko nuolatinį ryšį su policijos generaliniu komisaru Renatu Požėla.

„Ministrė su komisaru aptarė, kaip vykdoma paieška, kokių papildomų priemonių ir pajėgų dar reikia. Komisaras patikino, kad imamasi visų įmanomų priemonių, siekiant kuo operatyviau išsiaiškinti mergaitės dingimo aplinkybes ir jos buvimo vietą, paieškai ir aplinkybių analizei skiriamas didžiausias galimas dėmesys“, – pranešė ministerija.

Anot jos, pasitelktos gausios policijos ir savanorių pajėgos. Ministrė reiškia padėką mergaitės ieškantiems savanoriams ir gyventojams už pagalbą policijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (109)

konservatnikų lianzberginių. pederastų klubus apžiūrėkit,

slaptus kambarius,mordos kalėjimus, dar ne to surasit

Elena

Manau, mergaitė buvo įsodinta apgaulės būdu. Pasakė, kad mama arba tėtis, prašė tave parvežti. Vėliau, telefoną iš jos paėmė, kortelę išmetė ir tiek. Bet manyčiau, kad galėtų būti iš jų aplinkos ( pvz: kažkada atleistas darbuotojas iš darbo). Šiaip sau nuo stotelės ir tada kai žmonių dar judėjimas, negalėjo paimti. Bet kadangi tuoj pat sujudo tėvai, žmogelis pasimetė ir dabar nežino kaip teisingiau pasielgti. Kaip sugrąžinti, be to, gal būt mergaitė jį pažįsta. Jis žino, kas jam gresia. Bet tikėkimės, kad pasielgs teisingai. O ieškoti reikia ne tik Kaune, bet toliau už jos ribų.

Viskas

gali buti per velu.Ta pati vakara turejo buti imtasi paciu ryztingiausiu veiksmu.Kodel ju nebuvo imtasi?Ar tai eilinis nusikaltimas?O gal tai ?Tiek to, mastykime patys.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS